Сьогодні – Міжнародний День дівчаток

11 Mizhnarodnyj den divchatok
Поділитися новиною

11 Mizhnarodnyj den divchatokЗа даними ООН, у світі нараховується 1,1 мільярда дівчат. Але майже у всьому світі вони стикаються із дискримінацією, утисками та різноманітними проявами нерівності тільки тому, що вони дівчата.

Із метою привернення уваги до цих та інших проблем дівчат та підвищення обізнаності суспільства у цьому напрямі Організація Об’єднаних Націй у 2012 р., за ініціативи Канади, проголосила 11 жовтня Міжнародним днем дівчаток, який із цього часу святкується по всьому світу.

Як свідчить статистика, майже кожна третя жінка у світі у віці від 20 до 24 років уперше вийшла заміж до досягнення 18-річчя. Третина з них вступила в шлюб раніше, ніж їм виповнилося 15 років. Дитячі шлюби загрожують здоров’ю і життю дівчаток, оскільки ведуть до ранніх вагітностей, до яких дитячий організм часто просто не готовий. У рамках цього дня урядам різних країн у партнерстві з представниками громадянського суспільства і міжнародним співтовариством пропонувалося негайно вжити заходів до того, щоб покінчити із згубною практикою дитячих шлюбів. Для цього ООН рекомендувала на рівні державної влади прийняти закони, що регламентують мінімальний вік вступу в шлюб, поліпшити доступ до якісної початкової та середньої освіти і надавати допомогу юним жінкам, які вже перебувають у шлюбі.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...