Не хочете перевірок – платіть гроші

податки
Поділитися новиною

податкиДивні дзвінки надходили гадяцьким підприємцям минулими вихідними:

«Доброго дня! До вас телефонує начальник місцевої податкової інспекції. Хочу вам нагадати, що невдовзі розпочинається всеукраїнська кампанія масштабних перевірок підприємців на предмет легального оформлення трудових відносин. Скажу вам по секрету, що ваше прізвище також внесене до списку тих, кого будуть перевіряти.  Але саме вам ми  хочемо запропонувати варіант, як уникнути перевірки…» 

За таку «послугу» у підприємців вимагали чималу суму коштів. Її потрібно було сплатити якнайшвидше. Також обов’язковою умовою «начальника податкової» було мовчання, тобто розповідати комусь про те, що перевірка до тебе не прийде, не рекомендували.

Чи хтось «повівся» на такий бонус від «податківців» – не відомо. Та хтось таки не втримався, і чутки, про те, що про все можна домовитись, розповзлися по району. Почули про це і справжні податківці і, напевно, були дуже стурбовані.

Виявляється, ця схема серед шахраїв процвітає дуже давно і, до речі, користується неабиякою популярністю. Усе досить просто: з одноразової телефонної картки зловмисники телефонують підприємцям, представляються начальником місцевої податкової інспекції або уповноваженою ним особою і вимагають гроші нібито на якісь нагальні потреби або уникнення перевірки. При цьому аферисти пропонують представникам бізнесу перерахувати гроші на картковий рахунок. У разі невиконання зазначених вимог погрожують «великими проблемами».

До речі, аферисти виявились досить обізнаними у плані податкових новин. Вони почали телефонну атаку напередодні анонсованих комплексних заходів, спрямованих на виявлення офіційного працевлаштування населення, які повинні розпочатися 5 жовтня. Нікуди правди діти, деякі підприємці «грішать» тим, що не оформляють працівників офіційно. Зрозуміло, що дзвінок від псевдоподатківців із пропозицією уникнення перевірки був для них приводом уникнути неприємностей.

У той же час Гадяцьке управління Головного управління ДФС у Полтавській області  радить не вірити сумнівним пропозиціям і ретельно перевіряти інформацію. Детальніше про це на сторінці 4.

«БМ»

1 коментар до “Не хочете перевірок – платіть гроші

  1. “Деякі підприємці «грішать» тим, що не оформляють працівників офіційно”??? Назвіть хоч одного підприємця з 100% офіційно зареєстрованими працівниками. Якщо такий і є то офіційна зарплатня у робітників чомусь мінімальна.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...