Відсьогодні здорожчали алкогольні напої

280254
Поділитися новиною

280254За новою ціною продаватимуть як новопридбані товари, так і ті, що залишилися до підвищення.

З 2 жовтня вступило в дію рішення Кабміну про підвищення мінімальних цін на алкогольні напої. Таку інформацію розмістили на сайті Головного управління державної фіскальної служби у Полтавській області.

Зокрема, підвищено розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін: на горілку та лікеро-горілчані вироби на 12,4-19,6%; віскі, ром та джин на 12; коньяк (бренді) на 6,6-9,5%, вина на 4,5-13,5 %.

Так мінімальну роздрібну ціну на півлітрову пляшку горілки пропонується підвищити до 89,4 гривні.

Мінімальні оптово-відпускні ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби підвищуються до 321 гривні за літр 100%-го спирту.

Мінімальні ціни на вина натуральні підвищені до 42 гривень за пляшку 0,7 літра у роздрібній торгівлі, на кріплені вина і вермути – до 49 гривень, на шампанське за пляшку 0,7 літра – до 89 гривень.

 На коньяк “тризірковий” мінімальна роздрібна ціна складає 128,3 гривен (ріст ціни на 7,4%), “чотиризірковий” – 139,3 (ріст на 8%) гривень и “пятизірковий” – 151,7 гривен (ріст на 9,5%) за пляшку 0,5 літра.

Крім того, мінімальні ціни на сидр, пері (без додання спирту), напої зброджені, отримані в результаті природного бродіння з доданням соків з вмістом спирту не більше 8,5%  встановлені на рівні 29,8 гривень (раніше на рівні 28,47 гривень).

Зазначається, що підвищення мінімальних цін на алкоголь пов’язане зі зростанням цін на складові, компоненти виробництва, зокрема, цін на спирт, тару, комплектуючі.

При цьому, продавати за новими цінами потрібно як ті, алкогольні напої, що будуть придбані після дати початку дії нових мінімальних цін, так і залишки алкогольної продукції, що була придбана до цієї дати. Тому ці зміни торкнуться суб’єктів господарювання, що здійснюють як оптову, так і роздрібну торгівлю алкогольних напоїв.

Відповідно до чинного законодавства, у разі реалізації алкогольних напоїв за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін передбачено штрафні санкції. Розмір штрафу, який застосовується до суб’єкта господарювання, складає 100% отриманої партії алкогольного напою, але не менше 10 000 гривень.

За інформацією джерела

LIVE OFFLINE
track image
Loading...