Уряд вирішив не підвищувати ціни на газ

a305fe9 111111
Поділитися новиною

a305fe9 111111Кабінет міністрів продовжив дію спеціальних зобов’язань (PSO) із продажу природного газу для потреб населення і теплокомуненерго (ТКЕ) за зниженою ціною до 18 жовтня.

Про це агентству “Інтерфакс-Україна” повідомив прес-секретар прем’єр-міністра Володимира Гройсмана Василь Рябчук у п’ятницю.

“Продовжили PSO до 18 жовтня”, – повідомив він.

За його словами, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в п’ятницю.

Варто зазначити, що жодних повідомлень про проведення відповідного засідання ані на сайті Кабміну, ані на сторінках уряду в соцмережах не було.

Як повідомлялося, постанова Кабміну №187 від 22 березня 2017 року передбачала, що спецзобов’язання з продажу газу населенню і ТКЕ діятимуть до 1 квітня 2018 року, але пізніше уряд продовжив їх до кінця травня, а ще пізніше – до кінця липня, серпня та вересня.

Україна в рамках співробітництва з Міжнародним валютним фондом зобов’язалася відмовитися від PSO і перейти до ринкових цін, проте влітку та восени 2017 року відмовилася від їх виконання.

Наразі питання цін на газ для населення є ключовим для відновлення фінансування з боку МВФ.

Раніше глава правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв розповів, що Уряд України на переговорах з МВФ досяг принципової домовленості про поступове підвищення ціни газу до рівня імпортного паритету до 2020 року.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...