Згадали майстра та земляка Григорія Кісіля

81
Поділитися новиною

81ПОНАД 70 МАЙСТРИНЬ З ПОЛТАВЩИНИ ВИШИЛИ ПОРТРЕТИ ТА ЦИТАТИ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

Роботи майстринь Полтавщини мандрують Україною. Їх об”єднує одна тематика- це портрети та цитати Шевченка. Працюють понад рік. Загалом уже вишили 35 метрів полотна.

Виставку проекту «Образ і слово Кобзаря у вишивці» вже презентували у Львові, Луцьку, Тернополі, Ужгороді, Чернівцях та інших містах країни. Катерина Калініченко, організаторка проекту «Нам сказали напишіть список вишивальниць і напишіть трошки коротесеньку характеристику про кожну. І я кожну запитувала, чим живете, чим займаєтесь.» 
 «Я вам безмежно вдячна за ваш героїзм у роботі.» Автор проекту – майстер народної творчості Григорій Кісіль. Він розробив схеми для вишивання. Невдовзі помер. Проте, втілювати в життя його задум продовжують і зараз. Матеріальну та моральну підтримку проекту надав народний депутат України Юрій Бублик. 
Юрій Бублик, народний депутат України
 «У вишивці, у малюнках, у портретах, у його невмирущих словах, які хрестиком красиво на полотні виведені, дуже вражений, дуже красиво. Я впершу чергу бачив цю книгу, коли до мене завітала пані Катерина, от каже є така ідея, щоб вишивальники з усієї України, вишивальниці з всієї України згуртувалися і зреалізували цей проект на полотні. Звичайно, я захопився цією ідеєю. Це дуже гарна ідея і мені приємно, що саме до мене звернулися.»  «Приємно було долучитися і допомогти зробити перший крок в реалізації цього проекту.» 
Участь у проекті взяли понад 70 вишивальниць області. Одна з них пані Ірина. Вона створила портрет Шевченка та вишила цитату. Говорить, – працювала близько півроку. Ірина Баб`як, вишивальниця«Це величезний подарунок і величезна шана як Тарасу Шевченку, так і взагалі Україні розробнику Григорію Кісілю. Це велика честь Полтавщині, що ми взяли участь у цьому проекті.» 
Завершити проект та виконати заповіт Григорія Кісіля планують до кінця травня 2019 року. 

За інформацією ІРТ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...