Урочистості з нагоди 75 річниці визволення Гадяча

DSCN6362 копия
Поділитися новиною

DSCN6362 копия11 вересня 1943 року наше місто було звільнене від фашистських загарбників. Гадячани свято шанують пам’ять тих, хто поліг смертю хоробрих у боях. Пам’ять про подвиги солдатів, офіцерів і генералів вічно житиме в серцях поколінь.

У парку Перемога, біля пам’ятника Вічного вогню, відбувся мітинг-реквієм. У урочистостях взяли участь міський голова, голова РДА, голова районної ради, керівники та працівники  підприємств, установ та організацій, учні міських шкіл та жителі міста.

DSCN6244 копия

У пам’ять про ті події Організація ветеранів України організувала естафету пам’яті «Слава визволителям України», яка вже почала свою ходу Полтавщиною. Символи естафети це гільза зі землею скропленою кров’ю з місць боїв та братських могил, а також  альбом із фотографіями. Все це передали на зберігання до Гадяцького історико-краєзнавчого музею.

Настоятель Свято-Михайлівської церкви провів поминальний молебень за загиблими, потім відбулося покладання квітів. По закінченню діти випустили в небо голубів, як символ миру та спокою.

DSCN6317 копия

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...