Перевірка субсидіантів, якість питної води

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада 4 вересня.

Перевірка цільового використання коштів державного бюджету.

З моменту удосконалення порядку надання житлових субсидій почастішали звернення громадян стосовно призначення житлових субсидій у випадку, коли питання надання подібного виду державної соціальної допомоги повинно вирішуватися на засіданні комісії. Протягом першого півріччя головними державними соціальними інспекторами управління вжито ряд заходів щодо перевірки достовірності поданої заявниками інформації про доходи та майновий стан отримувачів житлових субсидій та соціальних допомог.

Інспекторами апарату управління проведено:

Обстеження матеріально-побутових умов проживання 960 сімей, що звернулися за отриманням житлових субсидій та ДСД;

Виявлено 63 факти подачі недостовірної інформації, що потягло за собою повернення до державного бюджету коштів у сумі 29245,48 грн.

Шляхом доступу до реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру Міністерства внутрішніх справ перевірено 4450 одержувачів державних соціальних допомог та 16896 осіб – отримувачів житлових субсидій.

У планах підключитися до доступу до Єдиної інформаційної бази даних із функції автоматизованого обміну з використанням системи «Аркан». Це дозволило б ще до призначення виплат перевірити достовірність інформації задекларованої заявниками, зокрема з питань контролю осіб, транспортних засобів та вантажів, які перетинають державний кордон.

Забезпечення жителів району системами водопостачання.

Сільським радам доводиться вирішувати відразу декілька задач у галузі централізованого водопостачання. По-перше, забезпечувати належне утримання існуючих мереж водопостачання, їх поточний та капітальний ремонт. По-друге, забезпечення нормативної якості води шляхом будівництва необхідних споруд та технологічного обладнання та здійснення контролю. По-третє, будівництво нових мереж.

У районі діє 8 комунальних підприємств, які забезпечують надання послуг з водопостачання, дві із яких знаходяться в ОТГ: КП «Сергіївське» та ЖКП с. П.-Роменська, КП «Джерело» с. Мартинівка, КП «Сервіс» с. Книшівка, КП «Добробут» с. Біленченківка, КП «Спілка» с. Харківці, КП «Добробут» с. В. Будища та новостворене КП «Благо», яке буде обслуговувати населені пункти Краснолуцької, Малопобиванської, Гречанівської, Римарівської та Сватківської сільських рад.

У районі користується послугами централізованого водопостачання 51 населений пункт. Охоплення водопостачанням жителів району становить 63%. Протяжність мереж – 230 км, у тому числі ветхих та аварійних – 42,91 км,  майже 19%. На території району розташовано 120 діючих артезіанських свердловини (балансоутримувачами є відповідна сільська рада, КП або ж їх передано в оперативне керування організації чи підприємству, розташованому на відповідній території), 27 централізованих водопроводів, 6229 шахтних колодязів, які забезпечують населення питною водою.

У минулому році проводилися роботи по реконструкції водопровідної мережі в селах Хитці, Великі Будища, Плішивець, Писарівщина, було витрачено 1 млн 653 тис. 57 грн із сільського та районного бюджетів та реконструйовано 8 км 193 м водопровідних мереж.

Станом на 1.08 всі загальноосвітні навчальні заклади, дитячі заклади та 26 із 38 лікарняних закладів району забезпечені централізованим водопостачанням.

На даний час завершуються роботи по реконструкції артезіанської свердловини №6 по вул. Травнева у с. В.Будища. Не завершені роботи по реконструкції водонапірної мережі у с. Хитці через брак фінансування.

Дослідження води з артсвердловин проведено у 12 населених пунктах району. Лабораторно досліджено воду із 30 артсвердловин.

Лабораторний контроль якості питної води:

По санітарно-хімічних показниках:  вміст заліза – перевищення у 25 пробах із 30 – 83,3%; вміст аміаку –  перевищення у 22 пробах із 30 – 73,3%.

По мікробіологічних показниках: із 30 досліджених проб не відповідають 12.

Із метою недопущення спалахів кишкових інфекцій  та доведення питної води до відповідних норм райвідділом освіти виготовлено проект на капітальний ремонт систем водопостачання з установкою фільтрів очистки води у школах району. У Великобудищанській та Плішивецькій школах встановлено фільтри очищення, завдяки яким питна вода очищена на 99,8% від всіх існуючих домішок.

Відділом вивчаються комерційні пропозиції фірм, які надають послуги із санітарної очистки водонапірних веж. На даний час до відділу надійшла одна пропозиція від фізичної особи-підприємця, який надає послуги з санітарної очистки та фарбування водонапірних веж. Ним уже були надані послуги агрофірмам у Лютеньці та Соснівці.

Стан безпеки

Із 23 серпня по 3 вересня до ВП надійшло 103 повідомлення, із них 15 – кримінального характеру:

4 – нанесення легких тілесних ушкоджень;

2 – крадіжок;

2 – шахрайства;

1 – ДТП із потерпілими;

1 – умисного знищення або пошкодження майна.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 34 особи:

6 – розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та поява у нетверезому стані;

22 – порушення правил дорожнього руху:

3 – керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння;

2 – куріння у заборонених місцях;

2 – вчинення насильства в сім’ї;

1 – завідомо неправдивий виклик спеціальних служб;

1 – порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення нагородної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...