21 серпня – 50 роківоперації «Дунай»

дунай копия
Поділитися новиною

дунай копияВведення радянських військ уЧехословаччину.Із цієї нагоди у центральному парку Перемоги зібралися  колишні учасники військової операції, які виконували свій інтернаціональний обов’язок. Пам’ятними медалями «50 років операції «Дунай» нагородили: Миколу Білаша, Івана Береславця, Василя Василенка, Івана Криворучка, Володимира Короля, Ігоря Литовченка, Василя Приходька, Івана Сергієнка, Миколу Яменка. Відзнаки вручив голова Гадяцької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Микола Фісун.

«БМ»

ФОТО Любов Шкрьоба

2 коментарі до “21 серпня – 50 роківоперації «Дунай»

  1. Вони “виконували свій інтернаціональний обов’язок”? Такі виконувачі і тепер виконують путінський “интернациональный долг” на Донбасі, в Криму, в Осетії, Ічкерії. Тільки тепер їх називають ихтамнетами. І нема їм ні честі офіцерської, ні пошани. Правительство Москвы гарантирует им цинковый гроб, погребение в тихую и скупую слезу матери и жены. А у нас цих безмозглих нагороджують пам’ятними медалями «50 років операції «Дунай»? За вбивство дітей і жінок у Чехословаччині?

  2. Люди, які в Гадячі одержали пам”ятні медалі були не офіцерами, не контрактниками, вони були звичайними солдатами строкової служби. Тоді не було прийнято ухилятися від служби. Прикриватися енурезом чи ще якоюсь сумнівною болячкою. Тим більше, що за це можна було легко загриміти під кримінальну статтю. Збройні Сили України теж беруть участь у миротворчій діяльності в різних країнах світу. Хто цікавиться, може знайти інформацію в інтернеті. Не думайте, що там наші хлопці шоколадки роздають. Писати ж про вбивство жінок та дітей у Чехословаччині без якихось підстав не варто. Немає фактів. Впевнений, що і автор злого коментаря їх не знайде. Немає. Загиблі серед військовослужбовців країн ВД були. З СРСР загинуло до сотні осіб. З інших контингентів – загинули одиниці.Чому така статистика? Нашим категорично забороняли застосовувати зброю. Наших солдатиків бойовики розстрілювали безкарно,часто впритул, у спину.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...