Лікує будинки і навчає англійської

волонтер копия
Поділитися новиною

волонтер копияВолонтери, що вони шукають у далеких країнах? … Чому їдуть працювати у чужу країну на добровільних засадах ?

На сторінках «БМ» ми  розповідали про GoCamp –  інноваційний формат табору для школярів, де вони навчаються та відпочивають, одночасно вивчаючи англійську мову. Такий табір працює у гімназії імені Олени Пчілки. Для кращого мотивування школярів до вивчення англійської мови на допомогу приїхав волонтер із Великобританії Тоні Ярбі.

Цілий тиждень Тоні спілкувався з дітьми.Вони гуляли вулицями міста, відвідували пам’ятки та екскурсії.Діти не приховують свого захоплення від спілкування з волонтером. Ми також мали змогу поговоритиз ним. Тоні Ярбі розповів, що у звичайному житті він «лікує будинки», тобто реставрує фасади будівель. Йому 56 років, має дружину, двох доньок та сина. «Побачивши в мережі Інтернет пропозицію, я заповнив анкету,і мене запросили до співпраці. Так потрапив в Україну мовним волонтером». Тоні говорить, що наше місто йому сподобалося, особливо краєвиди. Не хотів казати, навіть трохи засоромився, та все ж натякнув на жахливий стан доріг та тротуарів, каже, що це єдиний недолік нашого міста. «Люди чемні і привітні, всім хотілося мене пригостити чимось смачненьким. Дуже задоволенийроботою табору та професійністю вчителів англійської мови. Діти класні, швидко учаться, майже вільно спілкуються англійською. Так як сам не володію українською мовою, знаю, як то важко». Але на завершення розмови Тоні Ярбі відповів українською «дякую» та «до побачення».

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...