Коли хазяйнують не так

островерхівка копия
Поділитися новиною

островерхівка копияДо редакції звернулася жителька Гадяча Надія Силка. Вона розповіла, що має приватизовану земельну ділянку в Островерхівці Біленченківської сільської ради площею 0,1200 га для ведення сільського господарства.  З її розповіді зрозуміло, що з-під земельної ділянки, яка розташована біля пагорбу, хтось бере землю і засипає нею дамбу. Через це ґрунт зсувається, відбувається ерозія, що неабияк турбує Надію Петрівну. Вона стверджує, що неодноразово зверталась до сільської ради і правоохоронців, але реакції не було.

Окрім цього, Надія Петрівна каже, що «сусіди» по земельних ділянках «захватили» шматок її землі і постійно роблять їй шкоду. Тому вона попросила, щоб на місце виїхав кореспондент і допоміг їй розібратись у цій справі.

Тож ми поїхали в Островерхівку. Перше, що кинулось в очі, – це гарний ставок, біля якого знаходиться город Надії Силки. Видно, що земельні ділянки поросли бур’янами, а  береги ставка обсипаються. Окрім цього, біля городів ми помітили канави невідомого походження.

Ми звернулись за коментарем до Сергія Нікітенка, голови Біленченківської сільради. Він повідомив, що про сусідський конфлікт знає. З його слів, декілька років поспіль ділянка Надії Силки не оброблялась. Також сказав, що землевпорядник виїздила на місце і порушень меж не виявила. Ставок, за який так непокоїться Надія Петрівна, ніхто не орендує, він громадський. Жителі Островерхівки господарюють там самі  – завозять мальок риби, підсипають дамбу. А щоб не було ерозії ґрунтів, посадили на схилі ялинки. 

Олександр Товстий, Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...