Легальні доходи, амброзія – наш ворог

апаратна
Поділитися новиною

апаратнаЩотижнева апаратна нарада 14 серпня.

Роз’яснювальна робота щодо переваг отримання легальних доходів та захисту прав найманих працівників

Одним із пріоритетних напрямів роботи Пенсійного фонду є виконання поставлених завдань по забезпеченню реалізації рішень, спрямованих на проведення заходів із легалізації зайнятості населення та детінізації заробітної плати, захисту прав застрахованих осіб.

Із цього питання протягом звітного періоду в управлінні забезпечувалася ефективна співпраця з контролюючими органами та місцевими органами виконавчої влади. Так, за результатами моніторингу, по платниках, які нараховують заробітну плату менше мінімальної, управлінням було направлено 14 повідомлень.

Із початку року проведено 17 засідань робочих груп, із яких 12 – із запрошенням роботодавців. Було зараховано 176 пояснень щодо порушень трудового законодавства. За результатами протягом січня-липня 2018 року легалізовано 622 робочих місця в юридичних осіб та 131 – у фізичних осіб-підприємців. Проведено 8 спостережень юридичних та 79 фізичних осіб, за результатами яких у добровільному порядку легалізовано 25 робочих місць.

Управлінням і надалі буде проводитися робота по погашенню існуючих боргів та виконанню заходів із легалізації зайнятості населення та детінізації заробітної плати, захисту прав застрахованих осіб.

Зайнятість населення

Легалізовано 100 робочих місць у юридичних осіб – підприємств та 61 робоче місце – у фізичних осіб-підприємців.

Працівник без офіційного оформлення на роботу позбавляє себе гарантованого державного розміру з/п, виплати своєчасно та не нижче мінімальної з/п, офіційної відпустки, відпустки по догляду за дитиною, виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, допомоги у разі нещасного випадку під час виробничого процесу, соціального страхування.

До того ж, неоформлений офіційно працівник втрачає трудовий та страховий стаж при розрахунку розміру пенсії.

Окрім того, за кожного неоформленого працівника законом передбачена штрафна санкція у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат – 111690 грн.

Амброзія

В останні роки у зв’язку зі зниженням культури землеробства,  недбайливим господарюванням керівників сільгосппідприємств і господарств, посадових осіб, відсутністю цільових коштів та заходів щодо боротьби з небезпечними карантинними організмами ширшого розповсюдження на території району набула амброзія. Нею охвачено 281,33 га.

На виконання Закону України «Про карантин рослин» визначено основні напрямки діяльності підприємств, організацій та установ району для своєчасного виявлення, локації та ліквідації шкідливих організмів. У березні від Держпродспоживслужби і Управління фітосанітарної безпеки надіслано 26 листів до голів сільських рад щодо прийняття Програм виділення коштів на боротьбу з карантинними бур’янами. Виділено – 321 тис. грн. Залучено 67 мотокос та 30 тракторних косарок. Станом на  9 серпня проведені заходи по  ліквідації амброзії на площі 110 км узбіч. Роботи продовжуються. Розпочали  обробку хімзасобами на територіях Краснолуцької, Римарівської, Сватківської с/р. Освоєно 62 тис. грн. У цьому році на території нашого району проведені локаційні заходи  на площі 58 тис. га, використано 68 тонн пестицидів.

Активну роботу по боротьбі з амброзією ведуть: Лютенська, Ціпківська, Краснолуцька, Гречанівська сільські ради. В аутсайдерах: Бобрицька, В.-Будищанська, Соснівська с/р.

Стан безпеки

Із 6 по 13 серпня до ВП надійшло 96 повідомлень, із них 16 – кримінального характеру:

7 – крадіжок;

1 – шахрайство;

1 – ДТП із потерпілим;

1 – нанесення легких тілесних ушкоджень;

1 – вимагання.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 93 особи:

– розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та поява у нетверезому стані – 28;

– дрібне хуліганство – 1;

– куріння тютюнових виробів у заборонених місцях – 11;

– завідомо неправдивий виклик спеціальних служб – 1;

– невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей – 2;

– порушення строків перереєстрації зброї – 1.

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...