Гадяччина у лідерах з укладання декларацій з лікарями

de
Поділитися новиною

deПолтавщина посіла ІІ місце в Україні за кількістю підписаних декларацій з сімейними лікарями. Про це сьогодні на брифінгу повідомив очільник Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак, повідомляє pl.oblast.online

Станом на сьогодні, 50% жителів області уже обрали свого лікаря, адже укладено понад 690 тисяч декларацій. Відомо, що з підписаних декларацій 83 % — це укладені декларації зі сімейними лікарями, 12,8 % — з педіатрами та 1,4 % — з терапевтами.

Тож, лідерами за кількістю підписаного населення є Пришибський ЦПМСД (77% підписаного населення), Гадяцький ЦПМСД (63% підписаного населення), Карлівський ЦПМСД (63% підписаного населення), Великобагачанський ЦПМСД (66 % підписаного населення), Шишацький та Глобинський ЦПМСД ( по 60 % підписаного населення) та Котелевський ЦПМСД (63% підписаного населення).

Найгіршими назвали Машівський ЦПМСД (26%), Кременчуцький РЦ ЦПМСД (31%), Новосанжарський ЦПМСД (32%), Полтавський РЦ (38%), Козельщинський (39%) та Пирятинський (38%).

Відомо, що 17 ЦПМСД Полтавщини уже працюють з Національною службою здоров’я з липня, а ще 14 -уклали договори з НСЗУ в «другу хвилю».

Як додав заступник начальника Полтавського обласного інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Юрій Торяник, наразі в нашій області працює 35 Центрів ПМСД і 33 з них уже стали комунальними неприбутковими закладами.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...