Без світла через борги підприємства

світло гуртожиток
Поділитися новиною

світло гуртожитокУ понеділок, 16 липня,  соціальний гуртожиток, який знаходиться по вул. Полтавська, 17-а (колишній гуртожиток НГВУ), відімкнули від електропостачання. Про це у соцмережах повідомили його жителі. Кажуть, що про відключення попереджені не були і просять пояснити ситуацію.  

Уже наступного дня Олександр Богатий, начальник Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» надав свій коментар:

«КП «Гадяч-житло» заборгувало ПАТ «Полтаваобленерго за використану електроенергію протягом двох попередніх місяців 465 тисяч гривень. Із травня не проплатили жодної копійки. Мотивують тим, що держава їм не проплачує кошти по пільгах і субсидіях. Хоча далеко не всі їхні споживачі є пільговиками і субсидіантами, тобто не очікують ніяких компенсацій  і справно платять за світло. Але навіть цей відсоток коштів КП нам не платить.

У минулому місяці їх попередили у встановленому порядку про обмеження електропостачання. Рішення про відключення споживача приймає головне правління.  Оскільки перспектив чи гарантій оплати не було, то правління дало вказівку обмежити електропостачання. Було відключено 21 об’єкт: освітлення сходових клітин, підвалів (тобто нежитлових площ, де немає договорів із людьми) і гуртожитки. Обрали тільки ті об’єкти, де найбільше споживається електроенергії і найбільша заборгованість.

Що робити? Варіантів немає, хіба що скаржитись на КП «Гадяч-житло», адже люди їм сплачують квартплату і сюди ж входить плата за електроенергію.

Більше того, ввечері того ж дня, коли відбулося відключення, працівники КП по вказівці зірвали пломби і відновили електропостачання. Факт самовільного приєднання зафіксований, від підпису вони відмовилися. Якби цього не зробили, то була перспектива, що керівництво «Полтаваобленерго» піде на поступки  і відновить електропостачання. Проте після цього випадку навряд».

Ми намагалися поспілкуватися безпосередньо із керівником КП «Гадяч-житло» Артемом Гусаком. На наш телефонний дзвінок він відповів, що зайнятий, і вимкнув телефон.  Намагатимемося отримати його коментар найближчим часом. А чим закінчиться ця неприємна ситуація  ми обов’язково розкажемо.  

Оксана Кириченко

Фото із архіву тижневика.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...