Тендери на закупівлю шкільних парт не відбулися

парти
Поділитися новиною

партиІз 1 вересня першокласники підуть вже до нової української школи, яка значно відрізняється від  попередньої після початку реформи освіти. У Міносвіти показали, в яких класах навчатимуться майбутні першокласники. Відео обладнаних класів продемонстрував на своїй сторінці Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Із сюжету видно, що в класах повинні з’явитися нові парти і стільці, які можуть регулюватися по висоті, щоб зберігати правильну поставу в учнів. Передбачається, що меблі будуть виконані в яскравих кольорах, а доповнювати їх будуть красиві малюнки на стінах.

Відповідно, обладнувати класи для прийому першокласників взялися і в Гадячі. 12 червня на сайті закупівель «Рrozorro» розмістили тендери на придбання комплектів меблів для початкових класів «Нової української школи» – усього 220 штук, загальною вартістю 346 500 грн.  Замовником виступав відділ освіти, молоді та спорту міської ради. В інформації про предмет закупівлі було вказано: «Шкільні меблі у складі: парта одномісна антисколіозна з регулюванням висоти – 1 шт., стілець полозковий з регулюванням висоти – 1 шт. Місце поставки товарів: м. Гадяч , вул. Гетьманська, 35; вул. Лесі Українки, 8; вул. Степаненка, 41; вул. С. Швидкого, 2 (тобто усі міські школи). Строк поставки товарів -15 серпня 2018року».

Під інформацією про тендери були деякі зауваження, мовляв, замовник посилається на недіючі ДСТУ. Як зрозуміло із відповіді, стандарт вписали помилково і швидко виправили. Але це не врятувало проведення тендерів –  28 червня їх було відмінено через те, що на участь подали менше двох тендерних пропозицій.

Повторно тендери оголосили вже 3 липня. Умови ті ж, що й у попередньому випадку. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій – 19 липня. Початок аукціону – 20 липня 2018 р. Сподіваємось, відділ освіти таки встигне придбати меблі до початку навчального року.

Оксана Кириченко

На фото: Такі парти, зі слів В. Гройсмана, повинні з’явитись в усіх українських школах

LIVE OFFLINE
track image
Loading...