“Маслообман”. Гадяцький завод знову “прославився”

news g 31122016 192206
Поділитися новиною

news g 31122016 192206На розслідування відреагувала поліція області.

15 липня у випуску ТСН.Тиждень показали журналістське розслідування про один із  маслозаводів на Полтавщині – у Шишаках. Разом із громадською активісткою журналіст вирушила шукати вулицю Автозаводську –  адже таку адресу писали на упаковці виробники.

“Замість масла у пачки підкладають отруту, а вигода – як від торгівлі наркотиками. Ми відібрали кілька пачок “масла” вартістю від 20 до 25 грн, на упаковках яких виробники запевняли, що продукт 100-відсотковий. Один із “, – анонсувала журналістка.

Та далі зауважує, що знаючи, що на 200-грамову пачку масла варто витратити 4 л молока – бізнесмени явно працювали б собі у збиток.

“А якщо брати найдешевше молоко від фермерів – уже набігає 28 грн, звідки ж тоді взялося по 20?” – говорить журналіст Г.Сергєєва.

У Києві вони віддали дві пачки масла на експертизу до лабораторії. Обидві виявилися жахливими підробками. Там знайшли не просто порушення стандартів – у масі взагалі не було молока: а лише емульгатори, хімічні барвники, ароматизатори та інше – до яких натуральність не має жодного стосунку.

img 20180716 073917 0

До всього, приїхавши на вказану адресу – у приміщенні повідомили, що маслосирзаводу вже немає.

“З червня 2016 року дане підприємство не працює повністю. Тут лишилися лише стіни, які ми охороняємо”, – розповів їм охоронець.

Як виявилося, підприємство по області має 4 філії. У одній із них – у Гадячі – заступник однієї з філій відмовився дивитись та коментувати дані з лабораторії. А після розмови він видворив журналіста та активіста з підприємства.

Як наголошує журналіст, експерти виявили підробний продукт полтавського виробництва уже не вперше. Раніше не молочне згущене молоко гадяцького виробництва виявив Укртестстандарт. Як і Гадяцьке масло.

Натомість головний поліцейський Полтавщини Андрій Замахін прокоментував випуск та пообіцяв ситуацію проконтролювати.

“У вечірніх новинах ТСН телеканалу 1+1 прозвучала інформація про підробку солодковершкового масла на одному із підприємств Полтавщини. Дякуємо редакції новин за важливе повідомлення. За фактом отриманої інформації слідчим управлінням поліції Полтавської області вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 227 Кримінального кодексу України (Випуск або реалізація недоброякісної продукції)”, – написав він у Фейсбук.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...