Отримати компенсацію можливо

sddefault
Поділитися новиною

sddefaultЩотижнева апаратна нарада відбулася 3 липня.

Фінансова підтримка сільськогосподарських товаровиробників «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва».

Претендувати на компенсацію можуть:

юридичні особи, основною діяльністю яких є постачання с/г товарів, вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови якщо питома вага становить не менше, ніж 75% вартості всіх товарів;

фізичні особи-підприємці, основною діяльністю яких є постачання с/г товарів, вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови якщо питома вага становить не менше, ніж 75% вартості всіх товарів.

Не можуть отримати компенсацію:

сільгоспвиробники, стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнана банкрутами, та/або які перебувають на стадії ліквідації;

сільгоспвиробники, що мають прострочену більш ніж 6 місяців заборгованість перед держбюджетом та інше.

Частковій компенсації підлягає лише вартість техніки та обладнання, які є у відповідному переліку техніки та обладнання, вартість яких частково компенсується за рахунок бюджетних коштів, що формує спеціальна комісія. Перелік техніки оновлюватиметься щороку.

Для отримання компенсації зробити 4 кроки:

  1. Вибрати техніку чи обладнання із переліку.
  2. Здійснити оплату через один із державних банків.
  3. Подати до державного банку заявку та документи, що підтверджують купівлю техніки.
  4. Отримати кошти на рахунок у державному банку.

Розмір компенсації: за рахунок бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгоспвиробника» – 25%; за рахунок бюджетної програми «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» – 15%.

Станом на 1 липня придбано 19 одиниць техніки і обладнання на суму 9178,6 тис. грн (трактори – 5 шт., кукурудзозбиральна техніка – 1 шт., посівна техніка – 2 шт., ґрунтообробна техніка – 8 шт., оприскувач – 1 шт., інша техніка – 2 шт.). Фінансовою підтримкою скористалися 6 господарств на суму 287,6 тис. грн. Зауважимо, що у минулому році фінансовою підтримкою скористалися 2 ФГ на суму 133 тис. грн.

Планується до кінця 2018 року закупити до 28 одиниць техніки і обладнання 18 господарствами, 9 із яких мають наміри скористатися фінансовою підтримкою.

На території району діє «Програма розвитку та підтримки аграрного комплексу за пріоритетними напрямками на 2016-2020 роки», відповідно до якої компенсується 60% (30% – за рахунок місцевого бюджету, 30% – за рахунок обласного бюджету) вартості техніки. Цільова група – фермерські господарства, учасники АТО, внутрішньопереміщені особи, зареєстровані на території Полтавської області.

Завданням даного напрямку Програми є:

– підвищення ефективності роботи, покращення умов праці та збільшення доходів сільського населення;

– створення умов для адаптації та розвитку власної справи учасників АТО та внутрішньопереміщених осіб;

– заохочення власників ОСГ до трансформування в сімейні фермерські господарства.

Техногенно-екологічна безпека, надзвичайні події та ситуації

Із початку року на території району виникло 47 пожеж, вогнем нанесено матеріальний збиток – 2 млн 670 тис. 810 грн, загинуло 4 людини. Врятовано матеріальних цінностей на суму 4350 тис. грн.

Стан безпеки

У період із 25 червня по 2 липня до ВП надійшло 117 повідомлень,  із них 17 – кримінального характеру:

6 – нанесення легких тілесних ушкоджень;

3 – вчинення крадіжки;

1 – шахрайство;

1 – порушення правил безпеки дорожнього руху;

1 – порушення обов’язків щодо охорони майна.

Притягнуто до адміністративної відповідальності 50 осіб:

– розпивання спиртних напоїв у громадських місцях та поява у нетверезому стані – 13;

– порушення правил дорожнього руху – 28;

– керування ТЗ у стані алкогольного сп’яніння – 1;

– паління тютюнових виробів у заборонених місцях – 5;

– невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей – 1;

– порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами – 1;

– порушення правил тримання собак і котів – 1.

На завершення наради голова РДА  обговорив питання стосовно пільгових перевезень по району, дав доручення сільським головам чітко сформувати і розробити графіки маршрутів та уточнити кількість пільгових категорій населення.   

Любов Шкрьоба

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...