Які вони – «перлини провінції»?

перлини
Поділитися новиною

перлиниНаприкінці травня на сторінках тижневика ми розповідали, що у Гадяцькому районі відкрили новий туристичний маршрут під назвою «Перлини Гадяцької провінції». Це автобусна екскурсія по маршруту Гадяч – Плішивець – Бобрик – Веприк – Гадяч. Тоді ж, у травні, маршрут випробували і схвалили. Було визначено, що він цікавий і можна запрошувати гостей. 

Відтоді туристичний маршрут кілька разів приймав відвідувачів, але більшість із них це були представники відділів РДА чи місцевих організацій.  Після останньої поїздки голова РДА написав на своїй сторінці у Фейсбук:

 «Побували у Хитцях, де відвідали залізничний насип ХІХ століття. Наступною зупинкою стало село Броварки – місце найбільшого курганного могильника скіфських часів. Далі – Плішивецький, єдиний в Україні, дев’ятибанний мурований храм, зразок садибного палацу початку ХІХ століття в Бобрику і церква початку ХІХ століття у Веприку.

А головною перлиною екскурсії стало «Пам’ятне місце» або ж в народі «Альтанка партизанів», де, за історичними даними, у вересні 1941 року було прийняте рішення про організацію партизанського руху на території Гадяцького району».

Днями цей же маршрут вирішили проінспектувати депутати районної ради. У складі делегації був депутат районної ради Анатолій Цимбал. Він, як найактивніший учасник екскурсії, поділився із нами своїми враженнями від маршруту:

«Як такий маршрут цікавий, але благоустрій не відповідає бажаним нормам. Під’їдні шляхи не годяться взагалі. Поїсти людям немає де, кіосків із сувенірами також немає.

Екскурсовод повинен зважати на вікову категорію екскурсантів. Це дуже важливо. Потрібно попрацювати над підбором кадрів. Також треба подумати про розвиток  «зеленого» туризму по цьому маршруту.

Звісно, це перший крок, на шляху до розвитку туризму на Гадяччині. Але ще мінімум півроку потрібно працювати, щоб його відшліфувати».

Інші депутати такої ж думки: маршрут, без сумніву, достойний, але є значні недопрацювання. Наприклад, дороги жахливі, тому якщо вас нудить у дорозі, сюди краще не їхати. По обочинах доріг і на стежках до туристичних об’єктів височезна амброзія – алергікам відвідувати маршрут не варто. До того ж, і самі туристичні об’єкти, чесно кажучи, знаходяться у не надто презентабельному вигляді. Хотілося, б щоб Гадяччину запам’ятали не завдяки поганим відгукам, а навпаки.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...