Сьогодні Кирила: а за астрономічним календарем – початок літа

630 360 1529587263 3308
Поділитися новиною

630 360 1529587263 330822 червня: народний календар і астровісник

Сьогодні день Вайю – досить цікаве свято в зороастризмі, пов’язане з тим, що Сонце знаходиться в 1-му градусі Рака. Вайю – це порожнеча, вакуум, котрий відокремлює й захищає нашу світобудову від будь-якого вторгнення. У священному вакуумі знаходиться величезний потенціал і сила, якою людина ще має навчитися керувати. Це свято стихійних духів проводять зазвичай на природі у танцях і веселощах. Інша іпостась Вайю – божество легкого вітру, одне з божеств любові.

Православна церква вшановує сьогодні пам’ять святителя Кирила, архієпископа Александрійського. «У Кирила від землі сила», – казали в народі, вважаючи, що відсьогодні літо в силу вступає. Дні довгі-предовгі, а ночі короткі. «Не встиг на інший бік перевернутися – вже й вставати треба», – підмітили колись старі люди. Доцвітають липи, минає сезон полуниці та черешні, втім, настає черга малини і вишні.

Примічайте: якщо мурашки лазять по землі, а мурашника поблизу немає, через добу збереться дощ. Коли ж увечері голосно цвіркочуть коники – на добру погоду. 

З іменинами вітайте Кирила, Олексія, Григорія, Марію.

Сьогодні 10-й місячний день, Місяць невпинно росте, він у Скорпіоні. Символ дня – водограй. Надзвичайно світлий і позитивний день в енергетичному плані. Варто сконцентрувати увагу на власній сім’ї, родові, оселі. Також цей день пов’язаний з сімейними традиціями. Десята місячна доба є найсприятливішою для укладання шлюбу, весільних урочистостей. Докладіть максимум зусиль, аби близькі та рідні відчули вашу любов і турботу. Будьте швидкими на добре слово, дотик, ніжний погляд, усмішку. Не забувайте й про відпочинок! Камінь дня – сонячно-теплий бурштин.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1910 році: +6,3; а найтеплішим у 1891 – +33,4.

 
 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...