Де фестивалити влітку

350577 admin
Поділитися новиною

350577 adminПолітати на повітряній кулі чи побувати на історичній реконструкції, запалити на музичному рок-фестивалі чи насолодитися «джемом» у виконні музиканта зі світовим ім’ям – усе це можна встигнути цього літа, не виїжджаючи з України. На території Полтавщини упродовж червня – серпня буде також чимало смачних, запальних і драйвових заходів. Наприклад, фестиваль, де можна спробувати 50 видів борщу. Або повеселитися разом із Ярмаком, «Другою Рікою» чи «KOZAK SYSTEM» в одному з наймальовничіших місць України, – повідомляє vestnik.in.ua

Червень

Карнавал повітряних куль

Де: м. Луцьк, Театральний майдан

Коли: 16-17 червня

Скільки: 3000 гривень

Шість повітряних куль літатимуть над обласним центром Волині. Кожна з них – розміром із 5-поверховий будинок. Вильоти відбуватимуться двічі на день – о 6-й та 20-й годині. Політати зможе кожен охочий за попередньою реєстрацією, у тому числі діти від 8 років. Тривалість польоту – близько години. У цей час одна куля постійно стоятиме у центрі, даючи змогу охочим піднятися на невелику висоту. Також у цей час на площі відбуватимуть різноманітні заходи: нон-стоп шоу на сцені, виступи гуртів та учасників вокальних шоу, розваги для дітей та святкові нічні світіння куль.

Симпозіум вогняної скульптури «Скіфія, Скіф і Я»

Де: м. Нікополь, Скіфська (Бульварна) алея

Коли: 21-28 червня

Скільки: безкоштовно

Симпозіум присвячений вогняним скульптурам, порожнім всередині та понад 1,3 м у висоту. Дорослі скульптори та юніори створять 15 таких фігур. А глядачі зможуть стати учасниками вогняної феєрії. Виготовлені статуї після обпалення стануть частиною Нікопольського скульптурного парку.

«Леополіс Джаз Фест» (Alfa Jazz Fest)

Де: Львів

Коли: 27 червня – 1 липня

Скільки: наразі залишились квитки від 500 гривень

Цей фестиваль вважається одним із кращих джазових фестивалів Європи. Першим хедлайнером анонсований американський джазовий мультиінструменталіст, дворазовий володар «Греммі» Маркус Міллер. Шведський музикант і композитор Ларс Даніельссон представить спеціальну програму з Академічним симфонічним оркестром INSO-Львів. Ще один хедлайнер – британський вокаліст, піаніст та композитор Джеймі Каллум.

Музиканти виступатимуть на трьох сценах: сцена імені Едді Рознера, на площі Ринок, біля Палацу Потоцьких.

Фестиваль історичної реконструкції «Стара Фортеця»

Де: м. Тростянець (Сумська область)

Коли: 28-30 червня

Скільки: на 1 день – 180 гривень, для дітей – 90 гривень; на 3 дні – 380 гривень, дитячий – 170 гривень

Фестиваль проходить на території пам’ятника архітектури ХVІІІ ст. – фортеці «Круглий двір».

На гостей заходу чекають лицарські поєдинки, у яких візьмуть участь більше сотні бійців із клубів України та інших країн. А також лучники, гармати, ковалі. Костюмовані вистави, середньовічна кухня та музика, ярмарок народних промислів та конкурс костюма, театральні постановки та кілька фаєр-шоу.

Міжнародний фестиваль «Рок Булава»

Де: Переяслав-Хмельницький, вул. Героїв Дніпра, 122

Коли: 29 червня – 1 липня

Скільки: на 1 день – 200 гривень, на 3 дні – 350 гривень
На березі Дніпра, де розташоване місто-музей, виступатимуть близько 100 гуртів. Серед них «Green Grey» та білоруський «Дай Дарогу!», швецький «PROJECT XY» та «KARNA», «Morphine Suffering» і «TETRYS – AGHIAZMA». На фестивалі працюватимуть два наметні містечка. На березі Дніпра – безкоштовне. На базі відпочинку – 100 гривень для однієї особи. Квиток у нього можна придбати після приїзду.

Фестиваль «Rope&Rock»

Де: Національний заповідник «Бузький гард», поблизу с. Іванівка, Миколаївська область

Коли: 29-30 червня і 1 липня

Скільки: вхід вільний; віза (все включено) на один день – 1100 гривень, на три дні – 1600-3200 гривень, дитяча – 1200 гривень.

Три дні активного відпочинку і музики на березі Південного Бугу, біля Іванівського мосту.

У програмі фестивалю: роуп-джампінг із висоти 37 м, тролей – 300 м, альпінізм, мотузковий парк, катамарани, байдарки, лучно-арбалетний тир, майстер-класи та оренда гірських велосипедів. А також виступи на музичній сцені Dj, Mc та українських кавер-гуртів. Хедлайнер – Юрко Юрченко та гурт «Юркеш».

Інфраструктура фестивалю: наметове містечко, рукомийники, роздягальні, WC, паркова, освітлення, польова кухня, лаундж- та фотозони, охорона, місце для зарядження девайсів, барбекю-кафе, дитяча ігрова зона.

На території фестивалю заборонено розпалювати вогонь на землі; відвідувати екстремальні розваги у стані алкогольного сп’яніння; залишати за собою сміття. Анулювати візу можуть у разі нецензурного висловлювання у бік учасників або організаторів, наркотичного сп’яніння, справляння нужди не у відведеному місці.

Липень

Хіпі-фестиваль «Шипіт»

Де: Закарпаття, село Пилипець Міжгірського району

Коли: 1-8 липня

Скільки: безкоштовно

Фестиваль проходить на галявині біля однойменного водоспаду. Його засновники – подружжя ужгородських хіпі Чарлі та Шари. Проте наразі фестиваль втратив своє хіпівське наповнення і є щорічним неформальним зібранням людей. Його кульмінацією є свято Івана Купала – 6 липня, з місцевим колоритом і традиціями. Тут влаштовують величезне наметове містечко представники різноманітних субкультур, чимало туристів-іноземців. Вони розпалюють багаття, купаються у водоспаді, слухають музику, випивають, спілкуються і веселяться. Неписаними вимогами фестивалю є підтримання чистоти і бережне ставлення до природи. Так, наприклад, рубати можна лише сухі дерева, а сміття – виносити вниз до контейнерів.

Фестиваль «Atlas Weekend»

Де: Київ, ВДНГ

Коли: 3-9 липня

Скільки: вхідний квиток на день – 800-900 гривень, проте є VIP-абонементи і по 6000 гривень

Цього року учасниками фестивалю стануть «The Chemical Brothers», «SKILLET», «Martin Garrix», «LP», «Tom Odel», «Epica», «Nothing But Thieves», а також «Бумбокс», «РіаnoБой», «ДахаБраха», «Антитіла» та десятки інших виконавців.

Минулого року понад 200 виконавців з Європи, США та України виступали одночасно на 8 сценах. Скільки сцен буде цього року – організатори покин не називають. Проте навряд чи менше.

Діятиме кемпінг із душовими, камерами схову та місцями для підзарядження девайсів. За 6 днів – 500 гривень.

Одеський міжнародний кінофестиваль

Де: Одеса

Коли: 13-21 липня

Скільки: вартість абонемента – 1250-1750 гривень

Абонемент включає 9 ексклюзивних прем’єр зарубіжних та українських фільмів, щоденні ранкові, денні та вечірні фестивальні покази у Фестивальному Палаці та Фестивальному центрі «Родина», майстер-класи і творчі зустрічі з режисерами, акторами і продюсерами, open-air кіноперфоманс на Потьомкінських сходах, щоденні вечірки та багато інших заходів.

Переможця – кращий фільм Міжнародної конкурсної програми, а також володаря «Золотого Дюка» – визначають глядачі.

Фестиваль «Тарас Бульба»

Де: м. Дубно, стадіон «Спартак»

Коли: 13-15 липня

Скільки: 1 день – 200 гривень, 3 дні – 400 гривень

Це фестиваль українського року. Вдень та вночі біля Ватри лунатиме музика, виступатимуть поети, барди і кобзарі.
Серед виконавців заходу: «KOZAK SYSTEM», Христина Соловій, KARNA × гуцул-метал × КАРНА, «Тінь Сонця / Tin’ Sontsya», «Morphine Suffering», «SINOPTIK», «АННА», «Жадан і Собаки», «Space Of Variations», «БОРЩ», «ВІЙ», «Фіолет», «KHORS» та інші.

Абонемент у наметове містечко – 125 гривень, абонемент на паркомісце – 125 гривень.

Фестиваль «Файне місто»

Де: м. Тернопіль, іподром

Коли: 19-22 липня

Скільки: 1 день – 650 гривень, 4 дні – 990 гривень
80 учасників на 7 сценах упродовж 4 днів розважатимуть 15000 відвідувачів. Серед виконавців: «The RASMUS», «TARJA», «OOMPH!», «AMARANTHE», «DOPE», «VADER», «ONUKA», «Воплі Відоплясова» та інші.

«2018 рік є особливим для «Файного Міста». Відтепер це не просто місце, куди можна втекти від буденності. Відтепер це справжній мегаполіс, повноцінні вулиці, площі та мікрорайони з унікальними локаціями та архітектурними об’єктами», – зазначають організатори.

Також у рамках фестивалю проходитимуть кінопокази, поетичні проекти, у тому числі за участю Андрія Любки й Артема Поліжаки, і навіть лекції, запалюватимуть ді-джеї.

Фестиваль «Джаз на Дніпрі»

Де: м. Дніпро, Монастирський острів

Коли: 20-22 липня

Скільки: 300-2000 гривень

Три дні живої музики на фестивалі, якому в 2018-му виповнюється 50 років. Виступатиме володарка «Греммі» і «Тоні» – Ді Ді Бриджуотер, 17-річний геній органа Hammond – Метью Вітакер, французький піаніст Джеккі Террассон, австралійський саксофоніст Трой Роббертс. А також інші виконавці з України, Латвії, Польщі, США. У програмі – безкоштовні майстер-класи від метрів джазу, музична анімація для дітей, відкритий конкурс молодих виконавців.

Серпень

Патріотичний фестиваль «Бандерштат»

Де: с. Рованці (поблизу Луцька)

Коли: 3-5 серпня

Скільки: 500 гривень

Упродовж трьох днів на трьох тематичних сценах (головній, «Тихій» і «Важкій») виступатимуть знані українські виконавці та дебютанти. Серед них: гурти «Мотанка», «Друга Ріка», «Тартак», «Один в каное», «Morphine Suffering», «Space Of Variations», «АННА», «Роллікс», Христина Соловій. А також виконавці із Фінляндії, Чехії, Білорусі, Нідерландів.
Для любителів інтелектуальних розмов діятимуть дискусійні майданчики, різнопланові патріотичні флешмоби, спортивні змагання та історичні реконструкції.

На фестивалі вважається недопустимим вживання алкоголю. Для малечі обладнане дитяче містечко. Також у рамках заходу відбудеться фестиваль вуличної їжі.

Фестиваль «Республіка FEST»

Де: м. Хмельницький

Коли: 31 серпня – 2 вересня

Скільки: 450 гривень

Фестиваль проходитиме одразу на 4 сценах по всьому місту і має об’єднати близько 10000 відвідувачів. Локація – старовинна фортеця ХVІ століття, а ще насичена музична програма (рок, електроніка, класична музика, імпровізаційний джаз, поетичні читання, video art).
Серед учасників: JINJER, Yarmak, Panivalkova, «Без обмежень», «Один в каное», «Антитіла», «Буду», «Жадан і Собаки», «Рэспублика Палина».

Також згодом можна буде придбати квитки в наметове містечко.

«Koktebel Jazz Fest»

Де: м. Чорноморськ (поблизу Одеси)

Коли: 16-19 серпня

Скільки: від 145 гривень – за один день, 4895 гривень – усі дні (Backstage Brunch Club)

Локація фестивалю – пляж біля моря. Буде презентовано нову, а також традиційні сцени «Nu Jazz Stage», «Open Stage», «Special Stage». Серед учасників: «ONUKA», «MARTINA TOPLEY BIRD», «INNER CIRCLE», «COOP OSCAR ORCHESTRA», «DAKH DAUGHTERS», «SHINE», Олег Скрипка та інші.

Також діятиме програма для дітей, прем’єра документального фільму, спільний проект ІТ-конференції та фестиваль сучасного арту ARTISHOCK.

ФестивалI Полтавщини

«Здвиг-2018»

Де: Національний музей-заповідник українського гончарства (вул. Явдохи та Гаврила Пошивайлів, 3),
с. Опішня, Зінківський район

Коли: 25 червня – 1 липня

Скільки: 40 гривень – для дорослих, 20 гривень – для дітей.

На відвідувачів чекають: Міжнародний фотоконкурс, КЕРАМОрезиденція, фестиваль-конкурс гончарського бодіпейтінгу, виступ української співачки Ірини Федишин, фольклорних колективів і естрадних етногуртів, етнодискотека, майстер-класи гончарів, малювальниць і ковалів, Міжнародний симпозіум юних керамологів, Міжнародна Е-літня академія гончарства, ковальський фестиваль, симпозіум надпарканної монументальної кераміки, мистецький ярмарок, фестиваль гончарства.
У рамках заходу також відбудеться Національний фестиваль гончарства.

Учасників запрошують прийти у вишиванках.

За бажання можна відвідати сам музей або один із його підрозділів. Проте оплачувати вхід потрібно окремо.

«КолоСАЛЬНИЙ Мотофест»

Де: с. Петрівка, Полтавський район (база відпочинку ПДАА)

Коли: 28 червня – 1 липня

Скільки: дівчатам – 250 гривень, хлопцям –
350 гривень (передпродаж – на 100 гривень менше)
Хедлайнер фестивалю – «Ляпіс 98» (30 червня). Також серед гуртів: «OT VINTA», «Pavlik Overdrive», «Річі Колючий», «Табула Раса». А ще кавер-проекти та драйвові колективи: «O`Bastards», «Crazy Hard», «Kings Kids», «Онейроїд», «Царство Шута», «Радіоніка», «Відділ кадрів».

Безкоштовний вхід для: мотоледі, учасників АТО за наявності посвідчення, дітей до 14 років.

Фестиваль «PIVIHA»

Де: с. Градизьк, Глобинський район

Коли: 6-8 липня

Скільки: вхід на територію безкоштовний. Квитки на концертну частину фестивалю – від 100 гривень, абонемент на 3 дні – 180 гривень.

Фестиваль відбудеться на горі Пивиха, на березі Кременчуцького водосховища.

Відвідувачам обіцяють виступи зіркових гуртів українського року. Серед виконавців: Ярмак, «Друга Ріка», «KOZAK SYSTEM», «ВВ», «KADNAY», «KAZKA» та інші.
Феєричне Івана Купала та активні види розваг у повітрі, воді та на березі.

«Кото^^Fest – 2018»

Де: м. Кременчук, парк «Придніпровський»

Коли: 11 серпня

Скільки: для глядачів – безкоштовно
Перший в Україні благодійний фестиваль котів «Кото^^Fest» до Всесвітнього дня котів має відбутися на літній сцені парку «Придніпровський».

Головні учасники – породисті та «просто незрівнянні» коти, а також інші дрібні тварини. Мета фестивалю – допомога безпритульним тваринам. Фестиваль спрямований, у першу чергу на дітей, на захист, запобігання випадкам жорстокого поводження з безпритульними тваринами.

Конкурси у рамках фестивалю: «Мама, Тато, кіт (кішка) і Я» (костюмована композиція), «У національному костюмі», «Найкреативніший костюм», «Юний господар».

Фестиваль-Квест

«Борщик у глиняному горщику»

Де: с. Опішня, Зінківський район

Коли: 11 серпня

Скільки: 100 гривень (харчування не входить у вартість)
Гастрономічний фестиваль-квест проводять на території «Лялина світлиця».

Цього року тут має відбутися дегустація 50 різновидів конкурсних борщів, приготованих у глиняних горщиках за стародавніми рецептурою і технологією у печі. Обіцяють борщ із раками за особливим рецептом. А також борщики червоні класичні та авторські, білі, коричневі, зелені, м’ясні, пісні, з птахом, із рибою, зі сливами, копченими грушами, полуницею, борщ від Лялі, мами Каті, тітки Дусі й бабусь Люби і Марусі.

Також для відвідувачів – участь у майстер-класах із приготування борщу, можливість почути і побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців, доступна рецептура автентичних борщів, «фотополювання» (зібрані фотоматеріали по фестивалю будуть брати участь у конкурсі на найкраще фото о 16:30), етнодискотека.

Сорочинський ярмарок

Де: с. Великі Сорочинці, Миргородський район

Коли: 21-26 серпня

Скільки: вхід безкоштовний

Цього року ярмарок ювілейний. Проекту відродження Сорочинського ярмарку виповнюється 20 років.

Запрошують до участі промислові підприємства та підприємства АПК, приватні підприємці, майстрів народних промислів, заклади громадського харчування та розваг, організаторів колективних експозицій, туристичні компанії, пісенні, танцювальні та музичні колективи та інших аматорів сцени.

Хто виступатиме з артистів та які театралізовані дійства влаштовуватимуть – поки невідомо. Минулого року серед них були Тіна Кароль, Оля Полякова, Ірина Білик, «Пара Нормальних», DZIDZIO, Олег Винник і молоді, перспективні виконавці.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...