«Куди дивляться інспектори ландшафтного парку?»

куди дивляться111
Поділитися новиною

куди дивляться111«Он кілька років тому у Красній Луці корови ходили по берегу річки, траву топтали і «справлялись» у воду, то працівники ландшафтного парку аж бігом приїхали і актами їх обклали. А тут джипами по річці ганяють, маслом і бензином забруднюють, а діла нікому до цього немає.

Минулими вихідними повів онуча на річку. Так там же неможливо було не те що покупатись, а взагалі по пляжу походити. Роз’їздили на «ручайку» таке, що муляку несло аж на пляж. Хіба ж так нормальні дядьки бавляться?» – із такою скаргою звернувся до нас у понеділок гадячанин.

Мова йшла про місцевих любителів їзди на автомобілях по бездоріжжю. Востаннє імпровізоване «трофі» відбувалося тиждень тому. Про це свідчать численні фото у соцмережах.

Ми зв’язались безпосередньо із Валерієм Гавришем, який оприлюднив  ці фото, і запитали чи відомо йому про те, що своїми діями він завдає шкоди природнім екосистемам? Він сказав, що про шкоду природі не знав і більше їздити там не буде. Окрім цього, повідомив, що під час прогулянки річкою у компанії із ним був працівник ландшафтного парку:

«Ми каталися не самі, із нами був чоловік, який знає про ландшафтні парки. Він туризмом займається, Зозуля його прізвище. Ніхто нічого не казав.

Поки там були рибалки, то ніхто нікуди не заїжджав, ніхто воду не каламутив. Як  тільки рибалки роз’їхались, то ми раз проїхали – і все. Зрозуміло, що скаржаться. Але де нам тоді можна їздити?» 

За коментарем ми звернулися ще й до Володимира Фролова, директора РЛП «Гадяцький». Він повідомив, що із подібними скаргами до нього ніхто не звертався. Та й що робити у таких випадках, він сказати не готовий, бо потрібно поїхати на місце і подивитись на ситуацію… У той же час пообіцяв відреагувати на нашу інформацію.

РЛП «Гадяцький» займає територію 12803 га, яка простягається  вздовж річок Псьол і Грунь. Варто зауважити, що відповідно до Закону «Про природно-заповідний фонд України» будь-яка діяльність на території РЛП ОБМЕЖУЄТЬСЯ або взагалі ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ. Судячи із коментаря любителя річкових трофі, працівники РЛП добре знають про все, що відбувається у межах парку. А от чому не лише не реагують на ці забавки, а ще й беруть у них участь – це вже інше питання.

«БМ»

Фото із соцмережі.

2 коментарі до “«Куди дивляться інспектори ландшафтного парку?»

  1. Так вони ж тепер ВЛАДА, минулого літа відео викладали як по р. Грунь катаются, вчора за Лесеним Гаєм в лісі їздили. А пан Зузуля “щиро обурюється”

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...