Історія одного пограбування або Перевірено на собі

історія краджки 1
Поділитися новиною

історія краджки 1Нагадаю, я писала про неприємний випадок, який зі мною трапився. Читачам, які не в курсі, коротко, щоб зрозуміли в чому справа.

Це сталося 21 лютого 2018 року. Квартиру, яку я здавала подобово, пограбував чоловік, який винайняв її на три доби. Виніс усе, залишив тільки меблі. Я звернулася до поліції, написала всі заяви, слідкувала за розкриттям справи. Допомагала слідству інформацією, яку вдалося зібрати по крупинках. Якийсь час справа просто заклякла на місці, і це мене дуже засмучувало. Свого невдоволення роботою слідчих навіть не приховувала. Із лютого  по червень їх було троє. Минав час. Як кажуть, він лікує, але не в моєму випадку, адже думки про те, що десь ходить «ота погана людина» і робить людям такі неприємні «сюрпризи», не давали мені спокою.

історія крадіжки 2

Після виходу кількох публікацій в мережі Інтернет мене знайшла жінка. Як виявилося, вона також постраждала від цієї особи. Назвалася Альоною, мешканкою Пирятина. Із нашої переписки я дізналася, що вона здала «поганцю» цілий будинок, який він «обчистив» за два дні – вивіз усе, за допомогою місцевого таксиста (дежа вю?), завдав їй збитку на 500 тис. грн. Цей випадок стався 23 квітня ц.р. Також вона підключила мене до загальної соціальної групи, учасниками якої були люди, які займаються здачею житла подобово. Якщо подібний випадок трапляється, вони відразу повідомляють і беруть участь у загальному обговоренні. З нею я поділилась фотографіями з підроблених документів. Почали писати й інші постраждалі, які впізнали поганця. Відгукнулися із Полтави, Миргорода, Кременчука,Одеси, Херсона та інших куточків країни. Декілька разів ми спілкувалися по телефону. Альона розповідала, що все більше постраждалих приєднуються, описують однакову схему пограбування.

І ось нещодавно ранок розпочався із новини від Альони. Почувши у слухавці: «…цю «скотиняку» затримали!» – я дуже розхвилювалася. Вона говорила, що упіймали злочинця у місті Рівне. Також зняв квартиру подобово. Дякуючи пильності господарки, він попався «на гарячому», прямо із торбами вкраденого на виході з квартири. У Рівненському ВП провели всі необхідні слідчі дії, потім доправили «поганця» у Пирятинський ВП. У Гадяцькому були вже в курсі. Тож я напросилася поїхати до Пирятина, благо моя присутність була потрібною, мусила впізнати зловмисника. Я, чесно кажучи, мріяла про цю зустріч три місяці, отже настрій був рішучий.

Уже в приміщенні ВП Пирятина познайомилися з Альоною. Далі була зустріч із Миколою Васьком – саме так згідно документів звали особу, яку я поселяла у квартиру. Впізнала його відразу, він мене також, але зауважив, що він не Микола Васько, а Дмитро Камбур, громадянин Молдови.

Звісно, моя розмова із ним почалася на «високих тонах». Згодом якось склалася. Зловмисник повідомив, що виносив все у руках, виїхав із автостанції на маршрутці. Хоча де ви бачили, щоб плазмовий телевізор діагоналлю 42 дюйми носили під рукою у ковдрі? Потім ніби все продав на ринку Кропивницького. Чим жив далі?  Знову і знову, за перевіреною схемою, знаходив жертву в Інтернет-мережі, винаймав житло і обкрадав. Про що «зовсім не жалкує, адже це його робота». На моє здивування, закони знає, раніше мав судимість. Дивувала його зухвала поведінка і те, як він, вихваляючись, розповідає історії своїх пограбувань. То ж що буде далі із розкриттям по моїй справі, про проведену роботу поліції та чи восторжествує справедливість – буду інформувати далі…

Любов Шкрьоба

Фото взяте із мережі Інтернет

Фото 2  Посвідчення, яке сфотографувала перед заселенням

LIVE OFFLINE
track image
Loading...