Що зробили, що забули – підсумки місяця

1 Капремонт дахів
Поділитися новиною

1 Капремонт дахівЗакінчується травень – один із тих небагатьох продуктивних місяців у році, коли комунальники можуть по-справжньому зайнятися роботою. Із настанням сприятливих погодних умов починаються ремонти доріг, дахів, тротуарів, покращення благоустрою міста, прибирання, збільшення зелених насаджень, створення комфорту для жителів міста. На ці справи природа нам дарує 3–4 місяці.

Ще на початку місяця гадяцькі комунальні служби почали активні роботи. Звісно, із дорожнього покриття. І хоч скептики, як завжди, розкритикували, все ж початок вже є. Посудіть самі:  виконано поточний ремонт площі Соборної, вулиць Гетьманська, Драгоманова та Чапаєва; тривають ремонтні роботи з відновлення частини дорожнього покриття по вулиці Першотравнева;  завершено фрезерування вулиці Полтавська та Лохвицька; виконується капітальний ремонту значного відрізку дороги по вул. Тельмана, найдовшої вулиці в місті; ремонтують вулиці 10-річчя Конституції та Дзержинського, Дружби, Гагаріна. До речі, «друге життя» отримав навіть відфрезерований асфальт – ним замостили одну із вулиць на Підварку і ями на початку вулиці Гагаріна біля книжкового магазину. Обіцяють, що роботи по відновленню доріг у Гадячі триватимуть і надалі.

Окрім доріг, розпочали ремонтувати тротуари: вже заасфальтовано 84 метри по вул. Першотравнева, а також почали капітальний ремонт тротуару по вулиці Лесі Українки (перед тим, як розпочати укладку тротуарної плитки, проведуть заміну комунікацій).

Найбільшим очікуванням гадячан став початок ремонту покрівель багатоквартирних житлових будинків. У межах затверджених площ відремонтовано бітумні покрівлі п’яти будинків: вул. Гагаріна, 88; вул. Полтавська, 39;  вул. Тельмана, 12, 14-б; вул. Шевченка, 36. У даний час ремонтуються дахи по вулицях: Гагаріна, 84; Гетьманська, 47; Сергія Швидкого, 3. Ці ремонтні роботи проводяться із використанням сучасного матеріалу – євроруберойду «Бікроеласт». Капітальний ремонт шатрової покрівлі почали і в Гадяцькій гімназії:  частину вже замінили, решта – у процесі. 

Проте, якщо є «плюси», знайдуться і «мінуси» у роботі місцевих комунальників та чиновників.

Як відомо, гадячани дуже прискіпливо ставляться до влади і тому продовжують тримати на контролі усі призабуті обіцянки і недороблені справи.  Днями один із користувачів у соцмережі написав:

«Хочеться хвалить владу та радіти успіхам, квітучим вулицям, милуватись реакцією вдячних жителів. Цікаво, що ж для цього треба? Може, трохи участі місцевої влади? Може, трохи треба бути з народом? Не лише наобіцяти, а хоч щось зробить? Розумію, що час важкий, та все таки…»

Днями на будинках у Гадячі зявились не надто схвальні відгуки у бік мера

Звісно, категорично заявляти, що у Гадячі нічого не робиться, не можна. Проте є такі повсякденні чи то сезонні справи, які просто необхідно було зробити, але вони  забулися чи їх просто відклали на другий план.  Ось на ці призабуті обіцянки, які позбавляють елементарного комфорту,  найчастіше скаржаться гадячани:

1) Автобусні зупинки

Нещодавно гадячанка Наталія у соцмережі публічно звернулася до мера із питанням: коли буде проведене облаштування автобусних зупинок по місту?. Також від неї було висловлене побажання: щоб зробити життя гадячан комфортнішим, треба доповнити зупинки громадського транспорту естетичними табличками з розкладом руху комунальних автобусів. До речі, зробити нові таблички обіцяли тоді, як у місті з’явився новий міський автобус. Відтоді минув майже рік, та ані покращених зупинок, ані нових табличок немає.

2) Пляжі

Із 1 червня стартує купальний сезон. І звісно ж, знайти час на те, щоб підготувати пляжі до прийому відпочивальників, складно. Прибережна зона досі у плачевному стані. До речі, про це ми вже розповідали на сторінках тижневика кілька випусків тому. Проте реакції нуль. Між іншим, гадячани вже почали купатися. Залишилося дочекатися, поки до виконання своїх обов’язків приступлять комунальники.

3) Фонтан

Як і в усіх цивілізованих містах, гадяцькі фонтани мали б розпочати свою роботу 1 травня. Той, що знаходиться на Сарському перехресті, відремонтував і тепер обслуговує самостійно один із місцевих підприємців. Інший, біля податкової, також працює кілька тижнів. А от найновіший у місті фонтан, установлений навпроти гімназії до 350-річчя Гадяча,  на жаль, не працює, що неабияк засмучує містян.

2 Фонтан дорведеться демонтувати

До речі, його вже ремонтували кілька разів – замінювали мотори і фарбували. А от цього року доведеться проводити капітальний ремонт – у системі виявили витік води. Доведеться повністю демонтувати фонтан, щоб знайти місце пориву. До того ж, як виявилось, знайти працівника, який би погодився виконати цю роботу, надто проблематично.

Сподіваємось, що відповідальні особи не сприймуть цю публікацію, як докір, а врахують зауваження і швиденько виправлять ситуацію. Тоді і зв’язок, і порозуміння з громадою налагодиться.

Оксана Кириченко   

LIVE OFFLINE
track image
Loading...