Майбутнє лісу в наших руках

лісгосп ВГОРУУУУ
Поділитися новиною

лісгосп ВГОРУУУУІз метою виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення та безпосередньої участі шкільної молоді у створенні нових лісів, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів збереження біорізноманіття та екологічної рівноваги на планеті, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі у 2008 році було започатковано Всеукраїнську акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». У рамках Акції лісівники Полтавщини щороку проводять ряд заходів, серед яких: посадка лісу за участю школярів, представників місцевої влади, ЗМІ; благоустрій територій лісництв, шкіл, дитячих садочків; для молодших школярів проводяться конкурси на кращий малюнок і твір за темою «Людина та ліс».

Цього року вже одинадцяту весну ДП «Гадяцький лісгосп» не тільки словом, а й ділом приєднується до акції. Окрім лекцій по шкільних закладах та просвітницької роботи через ЗМІ про важливість створення нових зелених насаджень, складність у їх вирощенні та догляду за ними, працівники лісгоспу запрошували на посадку лісу представників із адміністрації району та міської ради, місцевих  силових служб і підприємців, щоб вони на власному досвіді дізналися, що означає створювати «зелені легені» планети. Адже, посадивши хоча б одне дерево, хоча б раз відчувши той дивовижний поклик лісу, людина назавжди лишається його незмінним другом.

Надзвичайно важливо виховати у дітей шанобливе ставлення до лісу, адже саме їм продовжувати нелегку боротьбу з безвідповідальністю й байдужістю людей до природи, аби врятувати її на благо власного життя та здоров’я. Тому заходи, покликані залучити якомога більше молоді до садіння дерев, формують у дитячій свідомості розуміння того, що робота лісівників вічна й безцінна, а берегти природу – завдання кожного. Для цього лісгосп проводить у школах міста та району конкурси на тему «Людина і ліс». Учні шкільних лісництв активно беруть участь як у посадці лісу, так і в акціях по благоустрою та чистоті довкілля. Дуже приємним є те, що щороку кількість бажаючих стати учнями шкільних лісництв збільшується.

Цього року через стрімке потепління строки посадки лісу значно скоротилися. Тому в роботу, окрім спеціально прийнятих на посадку людей, були задіяні працівники цехів переробки, автогаража та підрозділів. Не залишилася осторонь посадки й адміністрація лісгоспу. Завдяки оперативній та злагодженій роботі цієї весни зазеленіє 230 га молодих сосен, дубків та берез. Доповнилися молодими деревцями парки, стали зеленішими подвір’я шкіл та дитячих садочків.

ДП «Гадяцький лісгосп»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...