Сьогодні Федора Трихини: чи кувала вам зозуля і коли бувають весняні морози

630 360 1525273850 4514
Поділитися новиною

630 360 1525273850 45143 травня: народний календар і астровісник

Сьогодні Федора Трихини; чи кувала вам зозуля, коли бувають весняні морози та про наш зиск від Урана в Тільці.

Сьогодні Федора Трихини, або Власяника. Народився святий преподобний Феодор у заможній константинопольській родині. Свідомо обрав чернечий шлях. Був дуже суворим аскетом. Весь час постував, молився, носив грубу власяницю, за що його й прозвали «Трихиною», тобто «Власяничним». За життя він здійснив чимало чудес: виганяв нечистих духів, зцілював від хвороб. Не припинялися дива й після його смерті. Чимало віруючих зцілилися біля його святих мощів.

У травні були два «морози»: коли зацвітає черемха і як розпускається дуб. Сівбу визначали так: зацвіла ліщина – час сіяти моркву, петрушку, мак; запахтіла калина – сій огірки, гарбузи, кукурудзу; з’явилися квіти на бузині – сади капусту; закувала зозуля – прийшла пора висівати льон; листя на осиці досягло розмірів п’ятикопійчаної монети – висаджуй картоплю; зацвіла горобина – пора братися за огірки й помідори; буйне цвітіння горобини – на добрий урожай льону; припізнилося розпукування квіток горобини – на тривалу й грибну осінь. Примічайте: Якщо початок травня холодний, то наприкінці місяця буде тепло і навпаки.

З іменинами вітайте Федора, Олександра, Миколу.

Що обіцяє нам астрологічний травень? Чималі зміни в фінансовому плані, адже Уран переходить у знак працелюбного Тільця. Спостерігатиметься впевнене просування в раніше започаткованих проектах і справах, але треба буде продовжувати працювати наполегливо і самовіддано. Нервозність, емоційна напруга і мінливість останніх тижнів шляхом трансформації перейдуть на якісно новий рівень – витримку і наполегливість. В період Тільця саме ця риса дозволить закласти міцний фундамент для реалізації наших планів. Результат не примусить себе чекати. Але спокійною ця весна, так само, як власне і весь рік, не буде.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1940: –1,5; а найтеплішим у 1949 – +26,9. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...