Тече дах: чия то проблема?

DSCN1742
Поділитися новиною

DSCN1742Проблема  протікання дахів, особливо після зими та рясних дощів, є вже досить традиційною для мешканців багатоквартирних будинків  нашого міста. На жаль, зі слів «постраждалих», наші комунальники не виконують свої функції належним чином. Самі ж громадяни  або мовчки терплять, або самотужки ремонтують дахи, за власні кошти. Тож чия це проблема і як діяти в ситуації, коли дах вашого будинку протікає і оселю затопило? На ці питання керівництво ЖКГ розводить руками.

У минулому номері ми розповідали про жахливий стан покрівлі  будинку по вул. Тельмана, 12. На сторінці в Інтернет-мережі виклали відео, де під ним жваво йшло обговорення: звісно, висловлювали невдоволення у бік комунальних служб.

Цього разу нас запросили у центр міста. «Під час танення снігу або дощу стеля та стіни у під’їзді перетворюються на водоспад, – бідкається мешканка будинку 38 по вулиці Шевченка. – Скільки разів зверталися до ЖКГ, та все марно. У квартирі під час дощу вимушена ставити тазики…Але це ще не усі біди…» За словами жінки, у квартирі почали «цвісти» стіни, відчутний запах вологості, вхідні двері розбухають і їх неможливо закрити. Переймається, що вже й по електрощитовій вода тече, а «коротне» – то й до пожежі дійде».

Жінка стверджує, що кошти на ремонт покрівлі виділяли на одній із сесій міської ради. Чому не зробили ремонт – не зрозуміло. Поскаржились керівнику КП «Гадяч-житло», написали колективну заяву меру міста, отримали відповідь: їм пропонували утворити ОСББ (заява та відповідь додаються у матеріалі). Звісно ж, більшість категорично не підтримують таку пропозицію. Тому питання залишається відкритим. Але жінка здаватися не збирається, поки не зроблять обіцяного ремонту за ті ж виділені кошти, буде ходити стукати в усі двері.

DSCN1744криша буд 38 копия 

«БМ»

Гадяцькому міському голові

Нестеренку В.О.

Начальнику КП «Гадяч-житло»

Гусаку А.В.

Жителів будинку №38

по вул. Шевченка

Депутата міської ради Мотрича В.Д.

Заява

Наш будинок, що знаходиться за адресою: вул. Шевченка, 38, побудований у 1980 р. За весь цей час жодного разу не проводився капітальний ремонт будинку, що призвело до великого протікання даху над під’їздом №2. Це спричинило затоплення і починає підступати вода до квартири №58. Під час опадів та танення снігу намокає фасадна стіна будинку, що спричиняє її руйнування та випадання цегли. Також є руйнування та протікання даху у 1-му під’їзді над квартирою №27, №26.

Просимо включити наш будинок в програму економічного розвитку м. Гадяч на 2018 рік.

Виділити кошти на ремонт:

– вхід в підвальне приміщення (сходи та стіни);

– ремонт фасадної стіни;

– ремонт м’якої покрівлі;

– ремонт козирків над під’їздом;

– ремонт приямок з торця будинку.

Усього 72 підписи.

На Ваше звернення повідомляємо, що багатоквартирний житловий будинок №38 по вул. Шевченка знаходиться на балансі комунального підприємства «Гадяч-житло». До переліку послуг, які надаються комунальним підприємством, не включено капітальний ремонт конструктивних елементів (покрівля). Даний вид робіт не передбачений Програмою економічного і соціального розвитку м. Гадяч на 2018 р., але включений до загальної черги робіт.

Для ефективного управління справами Вашого будинку рекомендуємо Вам, відповідно до ст.385 Цивільного Кодексу, Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», п.3 ст.10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», створити об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), що дасть змогу самостійно займатися плануванням робіт, необхідних для якісного утримання будинку та прибудинкової території, визначати кошторис утримання будинку та на загальних зборах встановлювати розмір внесків його мешканців, вирішувати інші важливі питання щодо управління будинку. Одночасно повідомляємо, що рішенням 18 сесії Гадяцької міської ради VII скликання від 22.03.2017р. затверджена Програма відшкодування частини відсоткової ставки за залученими кредитами для населення ОСББ та ЖБК для виконання заходів з енергозбереження на 2017 -2022 роки.

Міський голова В.О. Нестеренко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...