Якщо в крані нема води…

кран
Поділитися новиною

кранЧистий четвер почався із дзвінка, від мешканки будинку №17 по вулиці Полтавська. Жінка скаржилася, що вже третій день люди сидять без води. Обурювало жінку, те що вона зателефонувавши у міську раду, щоб поцікавиться, коли ж підвезуть саме питну воду, адже в інших містах, якщо води не має більше доби, то мешканцям повідомляють графік підвезення питної води, їй сказали що ніхто такого не робитиме, та ще й у грубій формі «послали» дзвонити у інші інстанції і там жалітися. До вечора телефон редакції не змовкав,  також у мережі Інтернет, велося досить жваве обговорення відсутності води у місті.

Ми зателефонували і  попросили коментар у заступника міського голови Геннадія Дроботі. Він повідомив, що сталася аварія центрального колектора. По питанню підвозу води порекомендував звертатися до рідних і друзів. Мовляв цю проблему вирішуйте самотужки.

Всі ми з розумінням поставилися до проблеми, адже знаємо, водопровід та каналізаційна система міста має досить поважний вік. Але хочемо нагадати, якщо по якійсь причині трапляється аварія і немає води більше доби, то відповідальні особи повинні забезпечити населення підвізною питною водою до того часу поки вестимуться ремонтні роботи.

Стаття 24. ЗУ «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення»

Заходи щодо забезпечення питною водою у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Органи місцевого самоврядування спільно з підприємствами питного водопостачання

розробляють та затверджують спеціальні заходи на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, що призводять до припинення централізованого водопостачання, які повинні забезпечувати:

використання резервних джерел і систем питного водопостачання;

застосування індивідуальних і групових засобів очищення і знезараження питної води;

поставку фасованої питної води та води в ємностях для індивідуального і групового користування.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, що призводять до припинення постачання води споживачам, керівники підприємств питного водопостачання зобов’язані негайно в порядку, визначеному Законом України “Про

захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру” ( 1809-14 ), повідомити про це органи, які здійснюють державний контроль у сфері питної води і питного водопостачання, і вжити заходів щодо охорони джерел та

систем централізованого водопостачання та ліквідації причин і наслідків цих надзвичайних ситуацій та організації роботи пунктів розливу питної води.

При надзвичайних ситуаціях техногенного та природного характеру фінансування витрат на забезпечення населення питною водою здійснюється за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, інших не заборонених законодавством джерел.

{ Частина третя статті 24 із змінами, внесеними згідно із Законом

N 5459-VI ( 5459-17 ) від 16.10.2012 }

Вже після нашого дзвінка у мережі Інтернет (на третій день) з’явилося повідомлення від мера про надзвичайно складну аварію на центральному колекторі по вулиці Полтавській. Повністю вийшла із ладу каналізаційна труба  діам.630 мм, яка прокладена на глибині більше 5 метрів. Що проводяться роботи для усунення цієї надзвичайної ситуації. Що багато часу знадобилося на доставку самої труби із Києва. Просили вибачення за тимчасові незручності.

Ми, звісно, у черговий раз вибачимо, але просимо також зважати на НАШІ ПРАВА і не забувати про свої ОБОВЯЗКИ.

«БМ»

2 коментарі до “Якщо в крані нема води…

  1. Якщо міський голова – ворюга, то несподівано будуть рватися і каналізація і водогін яким більше 50 років, а сніг взимку випадатиме абсолютно нежданно.

  2. Міський голова 50 років не був міським головою

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...