Міжнародний день Інтернету

internet3 1
Поділитися новиною

internet3 14 квітня — 94-й день року (95-й у високосні роки) в григоріанському календарі. До кінця року залишається 271 день.

Міжнародний день Інтернету щорічно відзначається 4 квітня. Дата вибрана не випадково. По-перше, в цей день згадується святий Ісідор Севільський, покровитель учнів і студентів. А по-друге, дата 4.04 візуально схожа на символ помилки 404.

Також сьогоднішній день Інтернету збігається з іншим неофіційним святом працівників IT-сфери – День веб-майстра.

Всесвітній день щурів щорічно святкується 4 квітня, починаючи з 2003 року. Ідея створення такого незвичайного дня полягає в бажанні любителів цих розумних і спритних тварин привернути до них увагу людей.

У православних християн на 4 квітня 2018 року припадає Страсна або Велика середа. У цей день належить влаштовувати в будинку генеральне прибирання, позбавлятися від сміття, прикрашати житло до світлого свята Воскресіння, а також починати приготування їжі на Великдень.

За церковними правилами, в Страсну середу не можна їсти скоромну їжу, конфліктувати, а також відвідувати розважальні заходи, співати і танцювати. Прикмети цього дня говорять: якщо в Страсну середу окропити свійську худобу талим снігом з торішньої “четверговою сіллю”, то тварини не хворітимуть.

Також в цей день шанують пам’ять священномученика Василя Анкірського, мучениці Дросіди Римської, преподобного Ісаакія і ін. Католики згадують святого Ісідора Севільського, Тігернаха Клонського, Бенедикта Чорного, Зосими Палестинської і ін.

Сьогодні іменини святкують: Аглаїда, Аполлінарія, Василь, Василина, Дарина, Дросіда, Исаакий, Мамфуса, Поліна, Таїсія.

У народному календарі 4 квітня відзначається Василь Теплий, Соняшник, Капельник, Парник. Прикмети і спостереження дня:

– якщо на Василя Теплого сонце сходить в колах – буде хороший урожай; 
– сині хмари на небі – до теплої і вологої погоди; 
– На Василя чекають шпаків: “Квітневий шпак – весни гонець”; 
– якщо сніг тане з північної сторони мурашника – чекай теплого літа, а якщо з південної – літо буде холодним.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...