Склянка наполовину повна/порожня. Скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів?

1470474305 poroshenko obeschaniya
Поділитися новиною

1470474305 poroshenko obeschaniyaДо чергових виборів президента України залишився рівно рік. Ми вирішили, що це вагомий привід підбити підсумки: що з обіцяного вдалося втілити в життя чинному президенту Петру Порошенку на своїй посаді.

«Слово і Діло» пропонує розділити його обіцянки на три умовні групи:

– передвиборчі, які були записані в програмі кандидата в президенти України Петра Порошенка «Жити по-новому!»;

– обіцянки з передвиборчої риторики, які пролунали з вуст Петра Олексійовича в запалі передвиборчих перегонів, у тому числі й перед телекамерами;

– його обіцянки на посаді президента з літа 2014 року до 26 березня 2018 року.

Отже, загальний рівень виконання обіцянок президентом України Петром Порошенком на сьогодні становить 42%. Загалом у трьох перелічених іпостасях він дав 265 обіцянок, з яких виконав 111, а 66 – провалив. Варто відзначити, що 33% обіцянок досі перебувають у процесі виконання, тож протягом року президент може встигнути як виконати частину з них, так і провалити.

Детальніше – на інфографіці.

58907 1 uk normal

З 19 запевнень, які ми знайшли в передвиборчій програмі кандидата в президенти Петра Порошенка «Жити по-новому», на сьогодні виконано 48% обіцяного. Це досить високий показник. Серед провалених – 26% обіцянок, ще стільки ж Порошенко має виконати.

Все ще в процесі виконання перебуває, наприклад, обіцянка забезпечити деескалацію конфлікту з Росією, уникнути війни та зберегти мир за умови збереження територіальної цілісності України. Провалені запевнення в тому, що Порошенко, ставши президентом, перекриє всі офшори, в першу чергу зареєструє закон про опозицію й проведе парламентські вибори 2014 року вже за відкритими списками. Виконані, зокрема, обіцянки збільшити витрати на боєздатність і модернізацію армії, зменшити кількість і ставки податків, проводити вибори мерів у два тури.

Якщо ж говорити про передвиборчу риторику, то тут показники значно нижчі. З двадцяти обіцянок у життя втілилася лише п’ята частина сказаного. Напрошується висновок: рішення про те, чи варто голосувати за того чи іншого кандидата, слід ухвалювати лише після того, як ЦВК оприлюднить його передвиборну програму, а солодкі промови слухати сенсу немає.

Ставши президентом, Порошенко не зміг продати весь свій бізнес (крім «5 каналу»). Також у 2014 році він запевняв, що через два роки Україна досягне енергетичної незалежності. Сьогодні те ж саме говорить чинний прем’єр-міністр. Фантастичною сьогодні здається обіцянка домогтися курсу не вище 10 гривень за долар. Проте щодо військових багато обіцянок Порошенко виконав: збільшив чисельність української армії, а також домігся того, що в АТО немає солдатів термінової служби, а лише контрактники та добровольці.

Найбільше обіцянок Порошенко дав уже як президент Україн загалом 226 запевнень, з яких 98 виконав, а 51 – провалив.

Президент України Петро Порошенко, наприклад, не зміг, як обіцяв, знайти оптимальні шляхи розблокування поставок вугілля з ОРДЛО й українські шахти так і залишилися у «власності» бойовиків. З того, що вдалося, – президент заявив, що Януковича судитимуть заочно. І все ще в процесі виконання перебуває обіцянка Порошенка повернути Україні Донбас.

Що показав президентський рейтинг та яким буде рік до виборів, читайте в нашому матеріалі.

https://www.slovoidilo.ua/2018/03/29/infografika/polityka/sklyanka-napolovynu-povnaporozhnya.-skilky-obicyanok-prezydenta-zalyshayutsya-nevykonanymy-rik-vyboriv

LIVE OFFLINE
track image
Loading...