Виробників продуктів перевірятимуть ще жорсткіше

maxresdefault
Поділитися новиною
maxresdefaultСума штрафу може складати 70 тисяч гривень.
4 квітня в Україні запрацює нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів.

Виробників перевірятимуть по-новому і без попереджень, оскільки вступить у силу відповідний закон. Виробників, перевізників або магазини оцінюватимуть за ступенем ризику. Наприклад, у магазині, де продається запакована продукція тривалого зберігання, ризиків менше, ніж у магазині, де реалізують свіже м`ясо, йдеться у сюжеті “Сніданку з 1+1”.
За порушення нового закону передбачені жорсткі санкції. Сума штрафу для юридичних осіб може досягати 70 тисяч гривень. У разі виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров’ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва.
Нагадаємо, працездатний українець на продукти в місяць витрачає щонайменше 1423,7 грн, повдіомляє Український клуб аграрного бізнесу. Відбулися зміни у структурі харчування: зокрема 2017 року порівняно з 2016-м збільшилося споживання фруктів, ягід, горіхів, винограду – на 6%, цукру – на 4%, хліба і хлібних продуктів, м’яса, м’ясопродуктів і сала – на 2% кожного. Скоротилося споживання в домогосподарствах овочів і баштанних – на 8%, молока і молокопродуктів – на 2%. 
LIVE OFFLINE
track image
Loading...