Вироки по резонансним ДТП, які трапились на території Гадяцького району

dtpadwokat1
Поділитися новиною

dtpadwokat1Апеляційним судом Полтавської області відмовлено у задоволенні апеляційної скарги адвоката обвинуваченого С., засудженого 09.10.2017 вироком Гадяцького районного суду за порушення Правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної події, внаслідок якої одна людина загинула на місці, а ще дві, в тому числі одна малолітня особа, отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Незважаючи на такі трагічні наслідки від ДТП, обвинувачений не посоромився виявити бажання бути повністю амністованим на підставі Закону України «Про амністію у 2016 році», доводячи, що нібито під час керування транспортним засобом був тверезий (згідно вказаного Закону водії, які вчинили ДТП у стані алкогольного сп’яніння, звільненню від відбування покарання не підлягають у будь-якому разі, тоді як до інших осіб за наявності відповідних підстав амністія можлива). Однак, сторона захисту в суді апеляційної інстанції не змогла спростувати докази обвинувачення, доводи обвинуваченого визнані неправдивими.

Таким чином, вирок місцевого суду набув законної сили та обвинувачений С. за вчинення 02.08.2015 ДТП на автомобілі «Хюндай Елантра» на автодорозі Гадяч – Липова Долина отримав заслужене суворе покарання: реальне позбавлення волі на строк 5 років із позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки (останнє підлягає виконанню після відбуття особою основного покарання у виді позбавлення волі).

         Крім того, Апеляційним судом області нещодавно підтверджено законність ще двох вироків Гадяцького районного суду, за якими особам за вчинення у нетверезому стані дорожньо-транспортних подій зі смертельними наслідками призначено реальні міри покарання. Так, 13.02.2018 залишено без задоволення апеляційну скаргу обвинуваченого Х. на вирок місцевого суду від 11.10.2017, за яким за вчинення 26.02.2017 ДТП на автодорозі Гадяч – Красна Лука (внаслідок якої загинула велосипедист) йому призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі реально та позбавлення права керування транспортними засобами на 2 роки. 22.01.2018 залишено без задоволення апеляційну скаргу обвинуваченого Ф. на вирок місцевого суду від 01.11.2017, за яким за вчинення 04.08.2017 ДТП на автодорозі Гадяч – Лохвиця (внаслідок якої загинув пасажир мікроавтобусу) й цьому водієві призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі реально та позбавлення права керування транспортними засобами на 2 роки.

На сьогодні всі три зазначених вище вироки місцевого суду набули законної сили та відповідні горе-водії вже в якості не водіїв, а пасажирів автозаків відправилися відбувати призначені їм покарання у вигляді позбавлення волі.

Прокурор Гадяцького відділу Миргородської місцевої прокуратури молодший радник юстиції     Дмитро Ходатенко

Фото використане як ілюстрація

2 коментарі до “Вироки по резонансним ДТП, які трапились на території Гадяцького району

  1. а по аварії зі смертельним наслідком, коли мєнт пяний був за кермом??? де результат?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...