Без рішення суду: процедура поховання не зміниться

serviceCoffin 900x600
Поділитися новиною

serviceCoffin 900x600Згідно зі змінами до Кримінально-процесуального кодексу, які вступили в силу з 15 березня, процедура захоронення для полтавців не ускладниться і залишиться без змін.

Останнім часом ширяться чутки, що у зв’язку зі змінами до КПК, отримати тіло на поховання можна було лише з дозволом суду. Тобто поховати своїх родичів без рішення суду про призначення судмедекспертизи неможливо. Суддя ж може ухвалювати рішення мінімум 72 години.

У прес-центрі Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА дане твердження спростували. Процедура поховання полтавців, які померли природною смертю не зміниться. Відповідно до змін, судово-медична експертиза проводитиметься у тому випадку, коли правоохоронці звертатимуться до суду за дозволом у рамках кримінального провадження (тобто смерть мала ознаки насильницької). У разі констатації ненасильницької смерті, дозвіл суду не потрібен.

«Відбулась нарада фахівців, нічого особливого у Полтавській області не відбудеться. Ми будемо посилатись на 6-й наказ. Як було, так і залишиться. Ми відпрацювали механізм, люди можуть не хвилюватися. Чекати доведеться тільки у разі необхідності проведення СМЕ, наприклад, виявлені ознаки насильницької смерті. А загалом буде, як раніше», – пояснив Віктор Лисак, директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...