До кінця року в українських магазинах крупи подорожчають на 15%

demo 005
Поділитися новиною

demo 005На ціну крупи значно впливає вартість зберігання на елеваторах.

Різні крупи (вівсяна, гречана, пшоняна, рисова) в Україні до кінця 2018 року подорожчають максимум на 15%.

Як повідомляє ГолосUA на своєму сайті, про це їм повідомив гендиректор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

«Якщо ми говоримо про крупах, вони завжди дорожчали меншими темпами, ніж овочі, ніж м’ясо, ніж молоко. За винятком звичайно гречки, ціна якої спочатку надулася, а потім здулася. Тому я припускаю, що подорожчання круп буде, але це відсотків на 15% за рік », – сказав експерт.

За словами А. Дорошенко, на ціну крупи значно впливає вартість зберігання на елеваторах.

«Крупи легше зберігати, ніж овочі, тому що потрібно підтримувати для овочів температурний і вологісний режим, а для круп тільки вологість. Тепла, електроенергії в разі зберігання витрачається менше, тому це менше впливає, ніж на вартість овочів. В частку собівартості включають зберігання зимовий, але там не потрібно спеціальних сховищ. Тому що якщо в нашій країні є велика проблема з овочесховища для яблук, які в значній мірі до нового врожаю вже не доживають, то крупи можна зберігати навіть в умовах невеликого господарства », – додав генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж України.

Раніше виконавчий директор «Економічного дискусійного клубу» О. Пендзин повідомляв, що крупи до нового врожаю навесні 2018 року буде дорожчати в середньому на 3-3,5% на місяць.

Також нагадують, що в 2017 році в Україні з усіх продуктів найбільше подорожчали масло, молоко і м’ясо.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...