Без вищої освіти: 5 найпривабливіших професій для молоді

rabota bezobr 0
Поділитися новиною

rabota bezobr 0В останні два роки ринок праці в Україні показує зростання. Щоправда, це стосується в основному робітничих спеціальностей. Як не дивно, але співробітники без вищої освіти сьогодні не тільки затребувані, але й можуть розраховувати на хорошу зарплату. Однак будівництво і сезонні роботи хоч і приносять від 12 до 25 тис. гривень на місяць, але в той же час мають масу недоліків: від фізичної навантаженості до відсутності кар’єрних перспектив. EtCetera розповість про професії, для яких не потрібна вища освіта і які, крім заробітку, мають приємні бонуси – непогані «соціальні пакети» і широкі можливості для саморозвитку.

ВІЗАЖИСТ. Візаж – навик, який не вимагає вивчення теорії в університеті. Досить мати особисту завзятість, деякі вкладення в курси професійної майстерності та робочі інструменти (косметичні приналежності для візажу). Великий плюс такої професії в тому, що вам, якщо ви майстер, не обов’язково бути прив’язаним до певного місця роботи. Ви можете працювати на себе, рекламуючи свої послуги в соцмережах, формувати зручний для себе графік, поєднуючи кілька робіт або роботу і сімейні справи – варіантів багато.

Вартість послуг візажиста сьогодні стартує від 250 гривень. Це приблизно 30-40 хвилин роботи.

СТИЛІСТ. Дуже часто люди даної професії мають освіту в галузі дизайну, історії моди або крою та шиття. Однак таку освіту не обов’язково купувати в вузі. Крім профільних курсів (як платних, так і безкоштовних) і майстер-класів, допоможе самоосвіта – читання відповідної літератури, відвідування модних показів, відстеження колекцій одягу і взуття. Щоправда, все це вимагає часу, а отже, відразу після школи на заробіток розраховувати не варто. Крім того, дана професія передбачає наявність хорошого смаку. Зате оплачується дуже добре.

В Україні середня ціна на консультацію стиліста – 500 гривень. От 250 до 300 гривень за годину можна заробити, супроводжуючи клієнта в поході по магазинах. Ну а розробка індивідуального стилю і аналіз гардеробу стартують від 1000 гривень. Тож місячний заробіток повністю залежить від кількості клієнтів.

ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ. Щоб надягнути форму правоохоронця, необхідно бути повнолітнім, володіти українською мовою і мати повну середню освіту. До служби вас підготують за 4 місяці на спеціальних курсах, які оплатить держава.

Поліцейські в Україні отримують від 8 до 10 тисяч гривень, мають щорічну відпустку від 30 днів, право на безкоштовне медичне обслуговування, в тому числі для членів своєї родини, і часткову компенсацію на санаторно-курортне лікування. Крім того, у поліцейських є можливість отримати і вищу освіту за державним замовленням.

ПОЖЕЖНИЙ-РЯТІВНИК. Щоб вступити на службу в пожежно-рятувальний загін, потрібні повна загальна середня освіта, військовий квиток і хороша фізпідготовка. А ось «корочка» про закінчення вузу зовсім не обов’язкова.

В останніх вакансіях по Києву вказана зарплата 7200 гривень. Гроші при такій складній і відповідальній роботі, звичайно, невеликі, але й свої плюси у професії є. По-перше, таку роботу можна поєднувати з іншою, оскільки графік тут – доба через три. Крім того, пожежним-рятувальникам належить велика відпустка (близько місяця) і хороший соцпакет. Ну а в разі просування по службі можна додати до зарплати до 5 тисяч гривень.

ФОТОГРАФ. Ще одна професія, оволодіти  якою можна, не виходячи з дому. Приємний бонус у тому, що тут взагалі немає вікових обмежень. Вивчати фотографію, а також заробляти цим можна навіть у школі – були б техніка і бажання. Вартість професійних курсів фотографії – від 2,5 тис. гривень на місяць, але в інтернеті можна знайти і безкоштовні програми навчання. Тому витратити доведеться лише час на вивчення азів і практику.

Заробляють фотографи від 500 гривень за годину в межах звичайних студійних або виїзних фотосесій, а на заходах типу весілля або іншої урочистості можна заробити від 3 тисяч гривень.

uk.etcetera.media

LIVE OFFLINE
track image
Loading...