«Змагаймось за нове життя»

конкурс
Поділитися новиною

конкурсКонкурс під такою назвою був започаткований відомою діячкою Марією Фішер-Слиж (Торонто, Канада) та протягом 10 років проводився в Криму. 2015 року за ініціативою ГО «Педагогічний центр Академія», ПНВК «Паросток» перший Регіональний (ХІІ Всекримський) конкурс був успішно проведений в Полтаві. Долучився до нього і Гадяцький історико-краєзнавчий музей.

Із 2016 року конкурс набув Всеукраїнського статусу та проводився за участю школярів і студентів не лише Полтави та Полтавської області, а й інших регіонів України, які як очно, так і в он-лайн режимі долучилися до змагання.

Головною метою конкурсу було сприяння глибшому ознайомленню та вивченню молоддю спадщини великої української поетеси Лесі Українки; виховання почуття патріотизму, національної гідності та особистої відповідальності за прийдешнє нашої Батьківщини.

25 лютого переможці та учасники конкурсу, а це 35 чоловік, вже втретє побували в нашому чудовому козацькому місті. У музеї вони познайомилися із життєвим і творчим шляхом Лесі Українки, переглянули фільм про неї  створений телекомпанією «Лтава».

У залі Лесі Українки переможці і призери цього конкурсу читали твори чудової української поетеси. Серед них: Марія Флока (Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13), Булавенко Олексій та Мотрій Діана (Опішнянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів), Котелевський Михайло (Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №28), Пукас Ліза (Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №34), Беріта Людмила (Полтавська гімназія №17) та багато інших.

По завершенню літературного дійства біля обеліска Лесі Українки зробили фото на память.

В.Сиротюк – директор Гадяцького історико – краєзнавчого музею.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...