На Полтавщині ліквідують територіальний підрозділ Державної екологічної інспекції

27973942 1739729659380524 4356156045571587495 n
Поділитися новиною

27973942 1739729659380524 4356156045571587495 nПолтавська область увійшла до пілотного проекту щодо підвищення дієвості природоохоронного контролю.Полтавський територіальний підрозділ Державної екологічної інспекції ліквідують, а натомість створять міжрегіональний територіальний округ, до якого включать Полтавщину. Про це у Фейсбуці повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

” Уряд затвердив ліквідацію територіальних підрозділів Державної екологічної інспекції у Києві та Севастополі, а також на Київщині, Житомирщині, Івано-Франківщині, Полтавщині, Рівненщині, Черкащині, Буковині. Крім того, буде ліквідовано Державну Азово-Чорноморську екологічну інспекцію і Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря та у Севастополі. Не треба лякатися. Це не означає, що дані регіони залишаться без природоохоронного нагляду. Натомість буде створено міжрегіональні територіальні округи. Їх створення також підтримав Уряд. В ухваленій у травні 2017 року Концепції реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища їх передбачено 10. Зараз у рамках пілоту ми їх створюємо 5:
1. Cтоличний окург охопить Київ та Київську область;
2. Карпатський округ ( Івано-Франківська та Чернівецька області);
3. Центральний округ (Полтавська та Черкаська області);
4. Поліський округ (Житомирська та Рівненська області);
5. Кримсько-Чорноморський округ (об’єднає Державну Азово-Чорноморську екологічну інспекцію і Державну екологічну інспекцію Північно-Західного регіону Чорного моря)
Це об’єднання не є випадковим чи хаотичним. Округи сформовано за еколого-ресурсним та еколого-техногенним принципом. Простіше кажучи, якщо для гірських регіонів потрібні обладнання чи автомобілі зі своєю технічною характеристикою, то для морських обладнання має бути зовсім іншої специфіки. Крім того, це дозволить підвищити дієвість природоохоронного контролю в процесі децентралізації. Думаю, Вас не треба переконувати, що у нинішньому вигляді територіальні підрозділи ДЕІ неспроможні належно реагувати реагувати на всі сучасні виклики, а сама нинішня природоохоронна система не витримує жодної критики.
Маю надію, що стартуємо з пілотним проектом у добрий час і він нам дозволить швидко проаналізувати всі нюанси, які можуть потребувати корегування.”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...