“Продали книги”: бабуся, яка читає в супермаркеті, розповіла свою сумну історію життя

facebook com viterzbayraku 650x410
Поділитися новиною

facebook com viterzbayraku 650x410У мережі дізналися сумну історію життя бабусі, яка вже 10 років приходить в київський супермаркет читати книги.

Про це передають “Вести”.

Мешканка Голосіївського району столиці Анастасія Шевченко несподівано стала зіркою соцмереж. Кияни помітили, що бабуся часто стоїть біля книжкових полиць у супермаркетах і читає. Повідомляється, що Анастасія Аристарховна живе буквально біля ТЦ “Магелан”, де і проводить весь свій час.

“Вона на останньому поверсі живе. Вранці йде в торговий центр і там гуляє. Бачу її там частенько — і в книжковому, і біля фонтанчика. Стоїть, дивиться на воду як заворожена. Зітхає”, – розповіла сусідка. Люди відгукуються про бабусю добре. Кажуть, є проблеми в сім’ї, але Анастасія Аристарховна нікому про них особливо не розповідає. Сусіди підозрюють, що у неї дуже складні стосунки з дітьми і можливо, саме тому старенька кожен день йде з дому.

69 main 2Журналісти зустріли бабусю в супермаркеті. Вона розповіла, що родом з Черкаської області. У 15 років приїхала до Києва навчатися, вступила в хореографічне училище, а відразу після закінчення навчання її запросили працювати в Оперний театр. “Танцювала лебедя, наречених. Дві-три ролі стоять. Решта — масовка”, – розповіла колишня балерина. Анастасія Аристарховна згадала свою подругу —відому балерину 50-х, народну артистку Аллу Гавриленко. З нею вони танцювали в “Лісовий писне”: Алла Гавриленко — Мавку, Анастасія Шевченко була водяній Русалкою. Особисте життя у неї не склалося.

“Чоловік був гарний, але гравець і п’яниця. Не склалася у нас і сім’я”, — зізналася Анастасія Аристарховна. З-за балету вона пожертвувала дітьми. Своїх народжувати їй заборонили в театрі, а коли вийшла на пенсію, вже було за 40, усиновили двох — хлопчика і дівчинку. Зараз їм 31 і 33 роки. “Нічого з них не вийшло” – бідкається старенька.

Анастасія Аристарховна зізналася, що її книги продали діти, а гроші пропили. Журналісти припускають, що пенсію матері, вони теж давно відбирають, оскільки Анастасія Аристарховна не пам’ятає, коли її в останній раз отримувала, і навіть не знає, яка сума їй належить. Старенька розповіла, що після балету стала калікою.

“Прокляті пуанти! М’язи стільки років були в напрузі, а потім я різко перестала танцювати — і почали відмирати судини. Тепер тільки стояти можу, — каже вона. — Хто після пенсії пішов викладати або тренери, ті ще нормально себе почувають. А я після балету стала калікою. Пуанти досі сняться в кошмарах”, – говорить вона.

БезымянныйБабуся каже, що навіть не знала, що місце для сидіння в супермаркеті встановили саме для неї.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...