Куди працівники міськради їздять у відрядження?

відрядження
Поділитися новиною

відрядженняОстаннім часом у соціальній мережі потік новин  від головного архітектора міста Гадяча не спиняється –  дуже  часто вона хвалиться своїми поїздками по Україні і не тільки. От, наприклад, востаннє Поліна Вєтрова поділилась враженнями від подорожі в Польщу і навіть давала інтерв’ю місцевим журналістам у рамках поїздки. Як пояснили у сюжеті, вона  їздила в Польщу не лише для участі в освітній програмі обміну, а також із власними пропозиціями – долучилась до конкурсу ідей, як покращити архітектуру державних установ у Варшаві.

Звісно ж, гадячани сприйняли цю новину позитивно. Але знайшлися й такі, яких зацікавив фінансовий бік питання. За чий рахунок «банкет» – питали нас у соцмережах.

Тому ми вирішили поцікавитися, скільки коштів із бюджету нашого міста йде на відрядження працівників Гадяцької міськради. Для отримання даних підготували інформаційний запит, у якому попросили вказати, хто їздив по роботі за межі міста, куди й скільки за це заплатили з «міського гаманця».

Відповідь на запит отримали вчасно. Щоправда інформація у ньому була не повна – не вказали, хто саме бував у відрядженнях. Отож, хто «катався» найчастіше – сказати вам не зможемо. А от скільки разів і куди їздили дізнатися вдалося.

За період із 1 січня по 31 грудня 2017 року було видано 88 розпоряджень про відрядження працівників виконавчого комітету Гадяцької міськради. У вказаному періоді працівники виконкому відбували відрядження 174 рази. А із 1 січня 2018 року до сьогодні – усього 7 разів. Мета відряджень – службова.

А куди ж їздили? Відрядження були у Київ, Полтаву, Славутич, Глобине, Богодухів, Миргород, Зіньків, Лохвицю.

Згідно чинного законодавства, на відрядження кожного співробітника відшкодовували добові витрати у розмірі  30 гривень, а із 19.04.2017 року – 60 гривень.  Загальна сума витрат на відрядження за 2017 рік склала 11061,72  гривень.  

Отже, працівники міськради і її підрозділів їздили тільки по Україні,  закордонних відряджень не було.  А архітектор, ймовірно, відвідує закордонні заходи за власний рахунок та у вільний від роботи час. Набирається досвіду, так би мовити. Що ж, якби на користь.

Підготувала Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...