«Доступних ліків» стало більше

доступні
Поділитися новиною

доступніЗгідно Постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2017 р. №152 «Про забезпечення доступності лікарських засобів» у КЗ «Гадяцький ЦПМСД» проводиться виписка рецептів за програмою «Доступні ліки». Сьогодні програма охоплює 3 види нозологій: серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Міністерство охорони здоров’я опублікувало новий реєстр препаратів, що беруть участь в урядовій програмі «Доступні ліки» (Наказ МОЗ від 22.01.2018 №111 «Про затвердження Реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню станом на 22 січня 2018 року»). До оновленого реєстру ліків увійшло 239 препаратів, що на 40 позицій більше, ніж у попередній. Вартість 34 препаратів підлягає відшкодуванню державою в повному обсязі. Реєстр включає інформацію про торгівельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати. До реєстру включено нові препарати «Лозартан» для лікування серцево-судинних захворювань, а також «Глібенкламід» для лікування цукрового діабету 2-го типу.

Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі та має позначку «Доступні ліки», і отримати обрані ліки безкоштовно або з незначною доплатою.

Відпуск лікарських засобів, що підлягають відшкодуванню, по рецептах відбувається в аптечних закладах Гадяцького району за адресами:

1. Центральна районна аптека №16 м. Гадяч, площа Миру, 11;

2. Аптечний пункт №1 м. Гадяч, вул. Лохвицька, 1 (стац. від.);

3. Аптечний пункт №1 м. Гадяч, вул. Лохвицька, 1(полікл. від.);

4. ТОВ «СВ МЕДІКАЛ», аптека №6 м. Гадяч, вул. Полтавська, 27;

5. ТОВ «ЮНСОН», аптечний пункт №11 м. Гадяч, вул. Лохвицька, 1;

6. ТОВ «ФАКУЛЬТЕТ-ФАРМ», аптека №2;

7. Аптека №17 с. Веприк;

8. Аптека №19 с. Рашівка;

9. Аптека №20 с. Петрівка-Роменська;

10. Аптека №21 с. Римарівка;

11. Аптека №37 с. Розбишівка;

12. Аптека №96 с. Лисівка;

13. Аптека №173 с. Сари;

14. Аптека №219 с. Березова Лука.

До речі, у 2018 році згідно урядової програми «Доступні ліки» на Гадяцький район виділено 1537,2 тис. грн. Загальна сума коштів станом на 31.01.2018 р., яку заощадили пацієнти в районі завдяки дії програми «Доступні ліки», становить 52,8 тис. грн.

КЗ «Гадяцький ЦПМСД»

Щоб дізнатися, чи відповідає дійсності інформація, надана КЗ, ми вирішили зателефонувати до аптек із даного переліку. Із сільських аптек у телефонному режимі відповіла лише Сарівська. Аптекар запевнила, що всі ліки із переліку є в наявності. Із міських вдалося додзвонитись лише у Центральну №16. Там повідомили, що відпускають усі препарати, на які виписують рецепти.  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...