Що обговорювали на сесії районної ради

сесія рр2 копия
Поділитися новиною

сесія рр2 копияТалановиті діти, податкові боржники та охоронна фірма

Вручення нагород і подарунків

У п’ятницю, 2 лютого, відбулася тридцята позачергова сесія районної ради. В роботі сесії взяли участь 24 депутати із 34. На порядок денний було винесено 15 питань, які були опрацьовані на постійних комісіях районної ради. Перед початком засідання голова райради В. Нікітенко привітав Аню Чирву із Мартинівки з перемогою у відбірковому етапі обласного конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України», який проходив 27 січня у Полтаві. Вона отримала цінні подарунки, кубок і диплом. До вітань приєднався О. Сухань, подарував телефон від працівників АТ «Гадяцьке бурякогосподарство». Далі вітали учасників конкурсу дитячого малюнка на тему «Самоврядування очима дітей». Було представлено 32 роботи. Кращі роботи були відзначені дипломами: Аліна Дуденко (с. Тепле), Єгор Попов (с. Мартинівка), Настя Ціва (с. Сватки), Андрій Суворов (м. Гадяч), Аліна Харченко (с. Красна Лука), Аліна Дубовик (с. Соснівка). Також відзначили подарунками дітей загиблих воїнів АТО.

Комунальне підприємство «Сервіс» отримало ліцензію

На здійснення охоронної діяльності на минулих сесійних виділили 500 тис. грн на підтримку охоронного загону, який працюватиме в П.-Роменській ОТГ. Із них за 199 тис. грн був придбаний охоронний автомобіль.

У ході сесії також вносили зміни до рішень «Програми економічного і соціального розвитку району на 2018 рік», «Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу району за пріоритетними напрямками на 2016-2020 роки», затвердили звіт про виконання районного бюджету за 2017 рік, а також внесли зміни до районного бюджету на 2018 рік. Ознайомилися та затвердили штатний розпис КП «Сервіс», КП «Інформаційний центр «Регіон» та регіонального ландшафтного парку «Гадяцький».

Детальніше про фінанси та боржників ознайомила начальник фінансового управління РДА О. Кулик. За даними головного управління державної фінансової служби, обсяг податкового боргу по районному бюджету становить 500 млн 200 тис. грн. До державного бюджету – 498 млн 400 грн, до місцевого – 1 млн 770 тис. грн. Найбільша заборгованість по земельному податку з фізичних осіб – 786 тис. грн та орендній платі фізичних осіб – 280 тис. грн, по єдиному податку – 278 тис. грн, по податках на доходи з фізичних осіб за результатами річного декларування – 170 тис. грн.

Список найбільших боржників до місцевого бюджету станом на 1.12.2017 рік

Фізичні особи – 1541,32 тис. грн;

ПАТ «Укрнафта» – 90,86 тис. грн;

СТОВ «Сади Гадяччини» – 53,02 тис. грн;

ТОВ «Агро-Ханор» – 17,94 тис. грн;

ТОВ « АПК «Хлібороб» – 5, 64 тис. грн;

ФГ «Бармиця» – 3,99 тис. грн;

ТОВ «Стандарт-Агро» – 3,64 тис. грн;

СТОВ «Мрія» – 3,29 тис. грн.

Із доповіді начальника управління агропромислового та економічного розвитку А. Опришко, присутні були проінформовані про зміни до бюджету розвитку на 2018 рік:

Інфраструктура

Поточний ремонт відрізку дороги державного значення Т-19-04 Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч – 199, 9 тис. грн, районний бюджет, замовник КП «Сервіс».

Освіта

Реконструкція системи теплопостачання Римарівської ЗОШ зі встановленням блочно-модульної топкової потужністю 192 кВт – 72,00 тис. грн; кап. ремонт Хитцівської ЗОШ – 1476,26 тис. грн; капремонт даху Лютенської ЗОШ – 1495,74 тис. грн; капремонт із впровадженням енергозберігаючих заходів Ручківської ЗОШ – 1496,54 тис. грн; капремонт П.-Роменської ЗОШ – 1433,79 тис. грн; капремонт освітлення шкіл Гадяцького району (встановлення панелей універсальних LED) – 199,0 тис. грн.

Медицина

Капремонт частини приміщень другого поверху та сходових кліток терапевтичного та офтальмологічного відділень ЦРЛ – 1400,00 тис. грн; капремонт освітлення центральної районної лікарні (встановлення панелей універсальних LED) – 199,00 тис. грн; капремонт освітлення медичних закладів району (встановлення панелей універсальних LED) – 199,00 тис. грн.

У різному депутат районної ради Д. Мотрич торкнувся питання по очищенню снігу по дорогах у напрямку Миргорода. Він озвучив прохання і сільських голів Лисівки, Рашівки, Харківець та Сар. «Щоб техніка, яка була придбана, заїздила і чистила вчасно дороги й у цьому напрямку, а не чекали до самого вечора, поки місцева агрофірма не зробить за них всю роботу».

Любов Шкрьоба

На фото:сесія рр копия

1) Охоронний загін КП «Сервіс»

 

3 коментарі до “Що обговорювали на сесії районної ради

  1. Добрий день, хотілось би дізнатись, хто керівник КП “Сервіс” і чим саме займається це комунальне підприємство? А то щось останнім часом про нього лише й пишуть.

  2. КП “Сервіс” створене при районній раді. Директор КП Володимир Кирченков. Діяльність підприємства різноманітна – окрім комунального напрямку (сміття, прибирання і т.д) підприємство займається охоронною діяльністю
    http://bazarmedia.info/novini/moe-misto/5136-u-likarni-zvilniaiut-dvirnykiv-i-storozhiv-kazhut-ekonomiia

  3. Тоді тут можна сказати тільки те, що колишніх митників не буває.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...