“Даних про обгорілий труп не зареєстровано”

апаратна копия
Поділитися новиною

апаратна копия

Про оренду земельних питань по сільських радах району 2017 року та завдання на 2018 рік доповіла начальник фінансового управління РДА О. Кулик: при проведенні аналізу планових показників по орендній платі за землю за 2018 рік усього заплановано сільськими радами орендної плати з юридичних осіб 24 млн 901 тис. грн. У порівняні з 2017 роком планові показники зменшилися на 5 млн 800 тис. грн. Надходження становлять 30 млн 700 тис. грн. По орендній платі з фізичних осіб заплановано 2 млн 200 тис. грн, у порівнянні з минулим роком заниження на 350 тис. грн. Фактичне надходження становить 2 млн 500 тис. грн. У підсумку найбільше занизили свої планові завдання у процентному відношенні Сарівська сільська рада (36,8%), Харковецька (30,8%), Лютенська (27,9%).

Про заходи соціального забезпечення громадян України, які переміщуються  з тимчасово окупованої території та районів проведення  АТО в Полтавську область

Із доповіді начальника управління соціального захисту населення В. Тарасенка: на 1 лютого 2018 року у єдиній інформаційній базі даних внутрішньо-переміщених осіб по Гадяцькому району зареєстровано 1020 осіб, у тому числі 224 дитини, 379 пенсіонерів, 73 особи з інвалідністю, 344 особи працездатного віку – всього 704 сім’ї. Щоб стати на облік та отримати потрібні довідки, треба звернутися до відділу грошових виплат і компенсацій управління соцзахисту населення із заявою. Допомога надається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які постійно проживають в Україні і переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО. Грошова допомога призначається з дня звернення та виплачується не більше, ніж шість місяців:для непрацездатних осіб (пенсіонери,  діти) – 1000 грн; для працездатних – 442 грн; для осіб із інвалідністю І гр. – 1784, 90 грн, ІІ гр. – 1578,95 грн, ІІІ гр. – 1373,00 грн.

Загальний розмір допомоги на сім’ю не може перевищувати 3000 грн, на сім’ю, до складу якої входять інваліди або діти з інвалідністю – 3400 грн, на багатодітну родину – 5000 грн.

Постійно проводяться перевірки громадян, що отримують таку допомогу. Було виявлено 17 сімей, які приховали факт придбання житлового приміщення, та 7 сімей, які мали на депозитному банківському рахунку кошти, розмір яких перевищує 10-кратний розмір прожиткового мінімуму.

Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні події і ситуації

Доповів начальник районного сектору ГУ ДСНС В. Губський: з початку  року виникло 6 пожеж. Основними причинами стало порушення правил монтажу та несправність пічного опалення, необережне поводження із вогнем, коротке замикання електромережі. За минулий тиждень виникла одна пожежа – на фермі у с. Веприк. На виклик, якій надійшов о 22.35, виїхала ліквідувати пожежу Мартинівська МПО. Із фермерського господарства було врятовано 100 голів великої рогатої худоби. Причиною стало коротке замикання електромережі. На даний час зруйноване перекриття відновлено.

Про стан безпеки у районі присутнім доповів начальник кадрового забезпечення ВП О. Явтушенко: з 29.01 по 4.02 надзвичайних подій у районі не відбулося. На лінію «102» надійшло 133 повідомлення, зареєстровано і внесено до ЄДРД – 52 повідомлення. Більшість із них, а це 50 кримінальних впроваджень, надійшло з усієї України по факту шахрайства нашої «землячки» в Інтернеті. Зареєстровано 3 крадіжки, складено 30 адміністративних матеріалів, 4 протоколи, винесено 26 постанов про притягнення до адмінвідповідальності, 6 із них – за розпивання алкоголю у громадських місцях, 4 – керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння,  19 – інших.

Про програму «Доступні ліки» розповіла присутнім головний лікар Гадяцького центру ПМСД В. Шаповал. (докладніше читайте на сторінці 7).

Про хід виконання спільного проекту впровадження комплексного системи поводження ТПВ. Головний спеціаліст координатор проектів та інвестиційних програм О. Киричко звернулася до сільських голів із проханням посприяти у виділенні коштів шляхом передачі субвенцій Сарівській сільській раді на придбання сміттєвих баків та металевої конструкції під сміттєві баки.

НА ФОН

Минулої неділі район облетіла звістка про зниклого безвісті чоловіка М. Дзюбу. В Гадяцькому ВП офіційно підтвердили цю інформацію і повідомили, що проводяться слідчі дії по цій справі, працює експертна комісія. Але днями поширилися чутки, що нібито у селі Вельбівка біля зупинки було знайдено обгорілий труп чоловіка. Після апаратної наради із цією версією від пересічних громадян я звернулася до представника ВП. Конкретної відповіді не почула, але поліцейський мене запевнив, що даних про обгорілий труп не зареєстровано.

Любов Шкрьоба 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...