Рівень травматизму під час ожеледиці

травматолог
Поділитися новиною

травматологНеобережне падіння може спричинити травмування людини. Цьому можуть бути різні причини, але частіше це – необережність.

Переломи, вивихи та розтягнення – із такими травмами люди звертаються до лікаря-травматолога.

Згідно даних Гадяцької ЦРЛ, за січень 2018 р. із різними травмами звернулося 62 особи, із них 13 осіб у стані алкогольного сп’яніння, а це кожен п’ятий, тобто 20% від показника, 2 особи – шкільні травми та 1 – виробнича. Із нового року до поліклінічного відділення звернулося 104 особи із різними травмами. Порівнюючи ситуацію минулого року, через ожеледицю рівень травматизму по місту та району не збільшився. За дослідженнями, найчастіше люди отримують травми рук,  із найпоширеніших місць травмування  зазначають: вдома або на власному подвір’ї , решта – дорогою на роботу або в магазин тощо.

Уберегтися та зменшити ризик травм можна, дотримуючись рекомендацій щодо заходів безпеки. Людям похилого віку краще у «слизькі дні» взагалі не виходити із дому. Також небезпечні прогулянки  вагітним жінкам без супроводу. У стані сп’яніння травми найчастіше отримують важкі, всупереч поширеній думці, що п’яний падає завжди вдало. Якщо ж ви впали і через деякий час відчули  головний біль, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини, треба негайно звернутися до лікаря. Бережіть своє здоров’я і життя!

Любов Шкрьоба

LIVE OFFLINE
track image
Loading...