ТОП-курйозів минулого року

14497056948171krocr
Поділитися новиною

14497056948171krocrТрадиційно на початку нового року ми згадуємо події року, що минув. 2017-й був досить складним і звичайно ж протягом нього не обійшлося без гучних історій, скандалів, інтриг і подій. Отже, згадаємо найцікавіші з них.

Поліція

На жаль, минулий рік важко охарактеризувати, як спокійний. І як би не намагались правоохоронці запевнити нас у тому, що криміногенна ситуація в районі спокійна, усе ж протягом 12 місяців відбулося чимало поліціязлочинів, розкрити які й досі не під силу місцевим правоохоронцям. Посудіть самі: невідомі підпалили автобус одного із місцевих підприємців, кілька разів нападали на місцеві ломбарди, сталася ціла серія квартирних крадіжок. А чого варті скандали із відкриттям «казино», які й досі успішно працюють…

Але найбільше гадячанам запам’яталась історія із жахливим ДТП,  в яке потрапили місцеві правоохоронці. До речі, саме після цього начальника ВП швиденько перевели в інший район. Збіг? Не думаємо.

Загалом, невдалий рік для правоохоронців.

Лікарня

лікарняУ минулому році Гадяцька ЦРЛ постійно була у центрі уваги. Обговорювали усе: від якості ремонтних робіт, які проводились там, до реформування. Але найбільше галасу наробила історія із новеньким цифровим флюорографом . Пам’ятаєте, як на вході у кабінет висіла наклейка «Стоп хабар»,  а лікарі, не дивлячись на новітню «цифру», усе одно продовжували направляти в аптеку по плівку… Звісно, згодом усім пояснили, що не усе «бачить» цифровий. Та все ж без скандалу не обійшлися.

А ще багатьом запам’яталась історія із експериментом «до лікаря за кілька хвилин». Пам’ятаєте, кореспонденти чомусь встигали відвідати кабінети дуже швидко, а от простому народу цей фокус чомусь не вдавався. 

До сміху довела історія із відкриттям терапевтичного відділення: усі чекали побачити сучасний ремонт усього приміщення, а насправді відремонтували тільки туалет.  

Комунальні підприємства

комунальникНайбільше проштрафилась міська рада спільно з комунальною установою із закінченням опалювального сезону: середньодобова у +8 протягом кількох  днів змінилась на морозець, тому людям довелось добряче померзнути. Хоч комунальники пішли назустріч і таки після скандалу «дали» тепло в оселях, але гіркий осад все ж лишився.

А ще чимало галасу та непорозуміння було через введену плату за місця загального користування для багатоквартирних будинків міста, яка для кожного чомусь була різною.

 

 

 

 

Діти

дітиДля підростаючого покоління рік, що минув, приготував чимало страшних випробовувань та спокус. Протягом року постійно з’являлись нові й нові «смертельні» ігри, долучитись до яких закликали у соціальних мережах.  Згадайте «Покемон гоу» – гра в мобільному, де у доповненій реальності потрібно було вловити покемона. Не знаємо, правда це чи ні, але подейкують, що, граючи в цю гру, у Гадячі загинув підліток. Ще було поширене «руферство» – любителям екстриму пропонували повисіти над землею, тримаючись за кінчик даху чи будь-якої іншої високої споруди. Спробували місцеві пограти і в «Біжи або помри»: підлітки перебігали дорогу прямо перед авто, яке рухалося. А ще сумнозвісний «Синій кит» – смертельна гра у соцмережі, наслідків якої, на щастя, у нас не було.

Тварини

твариниПам’ятаєте, як у районі хотіли створити притулок для бездомних собак? Навіть договір на відлов із підприємцем заключили. Так от, собак він виловив, а міська рад «вмила руки», і що тепер із ними робити – хтозна. Так і живуть вони досі у Вельбівці, а підприємець змушений їх годувати за власний кошт і доглядати з допомогою волонтерів.  

А ще варто  підмітити, що у 2016-му сварились через краснолуцьких індиків, яких потолочили автомобілем під час гулянки, а у 2017-му ледь не побилися через баранців, які не давали життя жительці Соснівки.  

Спорт

спортНавіть спорт у минулому році не обійшовся без курйозів. Навесні на стадіоні «Колос», під час матчу чемпіонату району по футболу, суддя вийшов на поле у явно нетверезому стані (потім при огляді його у лікарні в крові було виявлено 0,7 проміле алкоголю). Саме це спровокувало конфлікт. Дійшло до того, що невдоволені накинулись на арбітра із кулаками. Унаслідок побоїв горе-суддя отримав перелом нижньої щелепи.

 

 

Суспільство

суспільствоЦілий рік жителів колишнього гуртожитку НГВУ тримали у страху виселення. Кілька разів збирали сходки, усіх перерахували, виявили «чужаків» , багатьох виселили (кажуть, там жили навіть наркомани і особи легкої поведінки!). Тим жителям, які займають кімнати законно, пообіцяли дозволити приватизацію. Але цього й досі не сталося, адже на жителях висить купа боргів.

 

 

 

Транспорт

транспортМинулий рік був багатим на події, пов’язані із транспортом. Посудіть самі: придбали міський автобус, і спершу усі дуже раділи. Потім почали сваритись за напис «Рідне місто», який таки зняли. А згодом із цим же автобусом сталась неприємна історія: водій «проштрафився» – розбив лобове скло…

Ніби з’явився у Гадячі ще один автобус. Пам’ятаєте, на день міста депутат дарував його для третьої школи і навіть ключі та документи «передав», а от сам автобус чомусь не залишив.

А от із сміттєвозом і сортувальною лінією нам кілька років не везе. Обіцяли, що у 2017-му їх таки куплять, та на жаль…

Підготувала Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...