Cкільки часу потрібно проводити на сонці взимку

1717e6b9197eec3ec34e4577aea3864f
Поділитися новиною
1717e6b9197eec3ec34e4577aea3864fКосметолог розповіла, скільки часу потрібно проводити на сонці взимку
Яка кількість сонця нам в реальності потрібно для отримання адекватного рівня вітаміну D організмом? Досвідчений дерматолог з Королівського коледжу Лондона розповіла, що ця цифра значно більше, ніж багатьом здається.

 
Доктор Рейчел Морріс-Джонс працює консультантом-дерматологом в Лондоні протягом останніх 20 років, тому вона викриває міфи, пов’язані зі шкірою, на основі особистого досвіду. Наприклад, доктор запевняє, що більшості з нас взагалі не потрібні зволожувачі, оскільки шкіра людини підтримує власний натуральний баланс, який не слід поправляти. Однак навіть люди з нормальною шкірою з часом помічають підвищену сухість, особливо рук і нижньої частини ніг. Зазвичай, вона починається після 20 років і збільшується в міру старіння. Це пов’язано з тим, що ми виробляємо на 1% менше колагену щороку, а значить, шкіра утримує і менше води. Людям після 50 зволожувачі все-таки потрібні, але треба ретельно стежити за їх інгредієнтами, вибираючи ті, які містять кокос або кокосове масло, або парафін.
Захист від сонячних опіків дуже важлива, але немає ніяких сумнівів в тому, що сонце вкрай необхідно для нашого здоров’я, оскільки під його впливом шкіра виділяє вітамін D, що потребується для кісток і імунної системи. Прийнято вважати, що організму потрібно до 25 мкг цього вітаміну щодня. Жителям європейських країн необхідно провести на сонці в квітні 8 хвилин для отримання цієї кількості, в серпні – 5 хвилин, в грудні – цілих 2 години 20 хвилин. А чорношкірим людям в грудні для цього знадобиться … більше 24 годин на сонці.
Найефективнішим засобом боротьби з ранами шкіри доктор Морріс-Джонс називає звичайний мед, який використовується в цих цілях людством тисячоліття. Але лише недавно вчені підтвердили, що цей продукт містить активні біологічні компоненти, що сприяють загоєнню шкіри. Мед кислоти, і кислота ефективно призупиняє розщеплення білків, які організм виробляє для загоєння ран. Крім того, мед допомагає виводити рідину з рани, що робить її не такою вологою і сочилася.
Джерело: Новини Ю
LIVE OFFLINE
track image
Loading...