Спійманого на хабарі полтавського патрульного оштрафували на 25 тисяч гривень

new 39243
Поділитися новиною

new 39243Полтавський патрульний поліцейський, який попався на 5000 грн хабара, уклав угоду і відбувся штрафом, уп’ятеро більшим за розмір хабара

Октябрський райсуд Полтави виніс вирок патрульному поліцейському Євгенію Дрозду, який попався на хабарі. 4 жовтня суддя Тетяна Січиокно затвердила його угоду із прокурором і призначила 25,5 тис. грн штрафу. Про це «Полтавщині» стало відомо з реєстру судових рішень та офіційного сайту суду.

Нагадаємо, патрульного поліцейського Полтави затримали 20 серпня цього року. Євгеній Дрозд отримав на свою карту 5000 грн від жінки, яку він зупинив у стані сп’яніння. Він запропонував їй пройти медогляд у Полтавському обласному наркодиспансері.

Водій погодилася. Результат показав, що під час керування автомобілем жінка перебувала у стані сп’яніння від дії невідомої психотропної речовини. Щоби та не платила 10,2 тис. грн штрафу, Євгеній Дрозд запропонував розрахуватись із ним і не складати протокол.

За два дні після затримання патрульного взяли під варту із правом внесення 128 тис. грн застави. Також на момент розслідування його відсторонили від посади.

4 жовтня патрульний уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Того ж дня її затвердила суддя Тетяна Січиокно. Вона визнала Євгенія Дрозда винним в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч.1 ст.368 ККУ). У якості покарання патрульному призначили 25,5 тис. грн штрафу та на 2 роки позбавили права обіймати посади у правоохоронних органах.

4 листопада цього року вирок набув законної сили.

Нагадаємо, 14 травня у Полтаві також затримали на 2 тис. грн хабара іншого патрульного поліцейського — Романа Цілюрика. На час розслідування його відпустили під домашній арешт. Наразі його справу передали до суду. Судові розгляди продовжуються.

Автор: Дарина СИНИЦЬКА, «Полтавщина»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...