Військова частина замість тубсанаторію

обороноздатність
Поділитися новиною

обороноздатність«Сьогодні провів важливу зустріч із заступником командувача Сухопутних військ України по тиловому забезпеченню полковником Ігорем Ставницьким.

Він прибув у місто Гадяч з робочим візитом і перевірив обороноздатність меж нашого району», – таку коротеньку інформацію оприлюднив днями голова РДА Олексій Матюшенко на своїй сторінці у Фейсбук. 

Ми намагались дізнатись, що ще цікавого обговорювали військові разом із очільником району – відправили йому листа із проханням розповісти нашим читачам про деталі зустрічі. Як пояснила нам згодом прес-служба РДА, зустріч із військовими була ознайомчою. Тобто військові познайомились із чиновником і домовились найближчим часом зустрітися ще для того, щоб більш детально обговорити майбутню співпрацю.  

Але чомусь ця інформація здалася не надто повною. До того ж, трошки дивував той факт, що командувач по тиловому забезпеченню перевіряє обороноздатність району. Адже завданнями військового тилу є забезпечення частин і підрозділів матеріальними засобами і утримання їх запасів, підвезення матеріальних засобів, евакуація несправного озброєння, техніки і майна, заправлення техніки пальним, організація харчування, лазнево-пральне обслуговування, а також ремонт речового майна.  Якщо не помиляємось, то у Гадяцькому районі немає частин, які потрібно обслуговувати. То для чого ж тоді приїздив полковник?

Ми почали ретельно досліджувати отриману інформацію, щоб таки довідатись правду. Зізнаємось, плітки про те, що у Гадяцькому районі збираються створити військову частину, ми чули уже кілька разів. Але підтвердження їм не було. А от минулого тижня, саме у той період, коли в адміністрації були гості, у місті знову почали говорити, що приїхали вони до нас, щоб підшукати місце для військової частини. Кажуть, що бачили, як люди у військовій формі приїздили у місцевий тубсанаторій і оглядали його територію. Цю ж інформацію підтвердили і працівники санаторію. Кажуть, що дійсно «військова делегація» у них була.

Із якою метою вони приїздили, ми запитали безпосередньо у головного лікаря Гадяцького обласного тубсанаторію Віктора Сколоти. Він сказав, що до нього звернувся воєнком і попросив зустріти «гостей» із Києва, які хочуть подивитись територію. Приїхав заступник начальника сухопутних військ і нібито кілька представників  інженерної служби.

«Поки я розказував полковнику, що і як у нас, інші військові «мотнулись» по території і оглянули ангари і гаражі – дивилися, скільки можна техніки розмістити. Акцент був один – чи вмістяться 300 чоловік?

Територія наша їм дуже сподобалась – тубсанаторій спланований як військове містечко, та ще й уся інфраструктура збережена. Як вдалося мені вияснити, тут збираються розташувати військову частину.

Із позиції свого досвіду я пояснював, що у нас усього 100 ліжок і інфекція, але це їх взагалі не лякає. Бо якщо взяти по санітарних нормах, то на наших 3000 м2 можна не 300, а 500 солдатів розмістити.

На другий день це питання вони уже вирішували у губернатора області. Поки що офіційних листів ми ще ніяких не отримували. Але вже сьогодні думаємо, що будемо робить далі. Зараз готуємо листи, щоб нас не закривали. Як би там не було, війна війною, а моє завдання – захищати свій заклад і своїх пацієнтів».

Отже, чутки таки виявилися правдою. Навіть не беремося розмірковувати, хороша це чи погана ідея для міста – розмістити військову частину на базі тубсанаторію. Єдине, що дивує – військові просто у захваті від того, що солдати-строковики будуть жити у приміщеннях, які за довгі роки функціонування санаторію наскрізь просякнуті страшною інфекцією.

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...