«Молочна» реформа

молоко
Поділитися новиною

молоко«Ви чули, що скоро нам нікуди буде подіти молоко? Бачила десь у новинах, що із наступного року у простих селян не прийматимуть молоко на переробку. Так а що ж нам робити, простим людям? Ми ж завдяки нашій корівці і виживаємо. Якщо й перекупщики не прийматимуть, то доведеться продавати корову… Поясніть, будь ласка, як воно буде, щоб ми знали, що нам чекати», – такий емоційний дзвінок ми отримали від жительки одного із сіл району.

Українська влада «покращить» життя селян. З 1 січня 2018 року власники корів не зможуть здавати молоко на переробку, так як воно не дотягує до стандартів ЄС. Подібна новація передбачена Угодою про асоціацію з ЄС. Натомість важливий продукт купуватимуть лише у спеціалізованих фермерських господарствах.

Згідно зі стандартами ЄС, на полицях магазинів можуть бути представлені лише три сорти молока: екстра-класу, вищого та першого. Молоко, яке збирається у домогосподарствах, відносять до другого класу. Сьогодні на ринку знаходиться близько 25% молока з домогосподарств.

Тож, як би там не було, у селян залишається усього два варіанти – або ж продавати молоко на базарах, або до нового року встигнути створити молочні кооперативи.  

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...