900 тисяч доларів за нирку

органи
Поділитися новиною

органи«Ласкаво просимо до лікарні, де відбувається купівля, продаж та трансплантація людських органів, наприклад, нирки. Я – Джерард Марк, представник цієї лікарні. Раніше я керував нею, а зараз розповім вам, що потрібно, щоб ви могли продати нирку.

Ми даємо вам найвищу впевненість у тому, що ви не пошкодуєте, приймаючи такий сміливий крок. Це дуже добре, бо на вас чекає приємна сума грошей…»

Повідомлення такого змісту надійшло нещодавно на  нашу електронну пошту. Чесно кажучи, спершу ми не сприйняли його всерйоз. Але пізніше нам стало цікаво, і ми вирішили поспілкуватись із «лікарем», щоб дізнатися, скільки ж коштують такі послуги.

На наш лист «лікар» відповів майже відразу, але про ціни чомусь змовчав. Попросив надіслати особисту інформацію (ПІБ, групу крові, освіту, дохід). Дивно, але медичними даними ніхто не цікавився. Натомість запитали «Чи курите ви?»  і суму, яку ми хочемо отримати за продану нирку.

І лише після того, як особисті дані, звісно що вигадані, були надіслані, нам озвучили суму за орган – 900 тисяч доларів! 

На цьому наше  спілкування із «лікарем» Джерардом закінчилось.

Інтернет рясніє публікаціями про те, що Україна – ласий шматочок для «чорних» трансплантологів. По-перше, люди банально продають свої органи через брак коштів. Але легально провести операцію з трансплантації в Україні майже неможливо.

За інформацією із мережі, на «чорному» ринку нирку можна знайти за ціною від $15 тис. до $120 тис. Але ж не за 900 тисяч, як обіцяв нам «лікар» Джерард. Тому в жодному разі не сприймайте такі повідомлення серйозно.  Не дайте себе ошукати. 

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...