Кого й що слухати у Сойчин день і хто сьогодні буде Карабасом-Барабасом.

253316 derevo solnce luchi sneg zima 1920x1080 www gdefon ru
Поділитися новиною

253316 derevo solnce luchi sneg zima 1920x1080 www gdefon ruРівно двадцять днів залишається до  кінця року! Сьогодні два чудових міжнародних дні: один присвячений горам, а інший – танго. А Церква цього дня згадує мученика Іринарха і святих семи жінок. Цих жінок, які жили за часів Діоклетіанових гонінь, звинуватили в тому, що вони навернули до християнства своїх чоловіків. Їх почали допитувати, застосовуючи тортури, але один із катів – Іринарх, несподівано став на захист нещасних. Особливо вразила його одна молода жінка з двома маленькими дітьми. Звісно, після цього стратили і сімох стійких християнок і самого Іринарха. Про подальшу долю новонавернених чоловіків не згадується. 

В народі цей день подекуди називали Сойчиним. Ця пташка належала до «віщих» пернатих, таких як сорока, ворона чи сова. Почути цього дня крик сойки вважалося гарною прикметою. Між іншим, лірична драма «Сойчине крило» за однойменною новелою Івана Франка, з незмінним успіхом йде в Театрі на Подолі. Найближча вистава – 13 грудня, але всі квитки вже продано. Залишилися тільки аж на 26 січня.

Прикмети на сьогодні такі: рано-вранці підходили до криниці і слухали воду: якщо чутно було тихе дзюркотіння, то це віщувало прибуток; коли ж стояла тиша – сподіватися на примноження статків не доводилося.

Іменинники нині Стефан, Мирослав, Василь, Григорій, Олексій, Микола.

Сьогодні 23-ій місячний день з непростою, часом дуже важкою енергетикою. Декому доведеться побути Дон Кіхотом, втіленням благородства і шляхетності та побитися з вітряками, а  комусь – злим самодуром Карабасом-Барабасом. Декого нездоланно тягтиме на брудну дорогу по якій ідуть Гнів і Гординя, а декого – до точки біфуркації, фатального неповернення: один єдиний неправильний крок – і доля змінить своє русло. Втім, правильне ухвалення рішень може принести сьогодні не тільки чималий зиск, але й славу. Сьогодні не варто щось у когось позичати і віддавати. Як казав апостол Павло, «Не будьте винні нікому нічого, крім того, щоб любити один одного».

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 –  -18,4 а найтеплішим у 1960 – 8,2.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...