Вартість огірків стала “золотою” в Україні

ogurec
Поділитися новиною

ogurecОвочі, вирощені тепличними господарствами, продовжують підносити неприємні сюрпризи. Так, огірки встановили рекорд і подорожчали у 2,5 разу.

Про це “Народна Правда” повідомляє з посиланням на “Агро-Центр”.

Тільки за тиждень огірки на українському ринку подорожчали на 20–33%. Нині ціни на них коливаються в межах 40–42 грн/кг (1,28–1,35 €/кг), що є рекордним показником для середини листопада за всю історію незалежності України.

Таке стрімке подорожчання «зелененьких» викликане нестачею цієї продукції, адже більшість тепличних комбінатів завершили сезон реалізації. Водночас, поставки огірків з Туреччини поки досить незначні і нестабільні, що, за словами трейдерів, пов’язане з несприятливими погодними умовами в цій країні.

Нагадаємо, в Україні рекордно подорожчали томати, за всю історію незалежної України помідори встановили своєрідний ціновий рекорд, досягнувши “космічних” показників.

Також нагадаємо, оскільки на внутрішньому ринку склався дефіцит огірків, бо врожай у вітчизняних теплицях вже зібраний, то вартість іноземних огірків на гуртівнях шалено підскочила.

Раніше повідомлялося за посиланням на Державну службу статистики, що за рік, із жовтня минулого року по жовтень 2017-го, споживчі ціни в Україні підскочили аж на 14,6%. У жовтні 2017 року споживчі ціни на харчі та “безалкоголку” зросли на 1,1%. Найбільше, на 14,9% подорожчали яйця та сало, яке піднялося у ціні на 10,2%.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...