Моновистава за творами Шевченка

b 400 0 16777215 00 images img 9231
Поділитися новиною

b 400 0 16777215 00 images img 923115 листопада 2017 року викладачі та студенти Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського були запрошені до кіноконцертного залу «Дружба»  на перегляд  моновистави  «В степу безкраїм за Уралом» у виконанні  народного артиста України, актора Полтавського академічного обласного музично-драматичного театру ім. М. Гоголя Василя Голуба.

«В степу безкраїм за Уралом» – це літературно-музичний монтаж, за творами видатного класика, духовного батька нашого народу,  найвеличнішої постаті в історії українського народу, автора безсмертного „Кобзаря” – Тараса Григоровича Шевченка. Режисером-постановником цієї моновистави став сам Василь Голуб, який підготував її до 200-річчя від дня народження видатного поета і  вже встиг з нею виступити за межами України, а саме у Нью-Йорку та Чикаго (в Дні української культури в Америці). І дуже приємно, що саме гадячани – «жителі Гетьманської столиці» (за словами ведучого заходу В. Голуба), студенти та викладачі коледжу, мали змогу вперше в Полтавській області побачити шедевр літературно-музичного монтажу видатного артиста, згадати творчість Шевченка, насолодитись захоплюючою акторською грою та цікавим режисерським задумом.

Для студентів – це був гарний приклад  систематично побудованої композиції та неймовірно цікавої режисерської постановки, де у логічній послідовності режисер зміг передати життя та переживання видатного класика за долю України.b 400 0 16777215 00 images img 9266

Всі,  хто прийшли на виставу,  могли переконатися, що любов до рідного краю зароджується ще з самого дитинства і потрібно навчати нинішнє покоління поважати і цінувати традиції рідного краю.

Викладач режисерських дисциплін Даніленко Л.В.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...